GÜVERCİNTEPE VE ALTINŞEHİR MİLLET BAHÇELERİNDE SONA DOĞRU

GÜVERCİNTEPE VE ALTINŞEHİR MİLLET BAHÇELERİNDE SONA DOĞRU
 Tarih: 16-10-2023 23:52:30
GÜVERCİNTEPE VE ALTINŞEHİR MİLLET BAHÇELERİNDE SONA DOĞRU

Yeşilin şehri Başakşehir’de, Güvercintepe Millet Bahçesi ve Altınşehir Millet Bahçesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi. Bir yandan peyzaj çalışmaları yapılırken, diğer yandan ağaçlar toprakla buluşturuluyor. 

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki yeşil alan miktarını artırmak için yeni alanlar oluşturmaya devam ediyor. Başakşehir Millet Bahçesi, Kayaşehir Millet Bahçesi, Hoşdere Millet Bahçesi, Ayazma Millet Bahçesi ile Çam ve Sakura Millet Bahçesi’nin ardından Güvercintepe Millet Bahçesi ve Altınşehir Millet Bahçesi’nin tamamlanmasıyla ilçe genelindeki millet bahçelerinin sayısı 7’ye ulaşacak.

Ağaç dikimi devam ediyor

58 bin metrekare büyüklüğündeki Altınşehir Millet Bahçesi’nin yüzde 95, 62 bin metrekare büyüklüğündeki Güvercintepe Millet Bahçesi’nin ise yüzde 70’lik kısmı tamamlandı. Millet bahçesine değer katacak ağaç ve fidanların dikim işlemi de aralıksız olarak sürüyor. Bir milyon ağaç hedefiyle çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Tüm vadi millet bahçesi olacak

Tamamlandığında millet bahçeleri toplam 120 bin metrekare büyüklüğe ulaşacak. Kapalı ve açık spor sahaları, oyun, yürüyüş ve piknik alanları ile kaykay pisti de bulunacak. Hasanoğlu deresi çevresinde yapılan millet bahçeleri aynı zamanda 350 bin metrekare büyüklüğündeki Kayaşehir Millet Bahçesine de bağlanacak. Böylece, 470 bin metrekarelik alana sahip üç millet bahçesi birbirine bağlanacak ve 6 bin 300 metrelik kesintisiz bisiklet yoluna ulaşılacak.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI