BAŞAKŞEHİR’İN EN BÜYÜK KÜLTÜR YAŞAM PARKI HİZMETE AÇILDI

Necip Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından hizmete açıldı. Başkan Kartoğlu, “Şehrimizin en büyüğü olan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Yaşam Parkımızda, eğitimden sanata, teknolojiden spora komşularımızın ihtiyacı olan tüm hizmetleri bir araya getirdik.” dedi.
 Tarih: 17-12-2023 15:10:46
BAŞAKŞEHİR’İN EN BÜYÜK KÜLTÜR YAŞAM PARKI HİZMETE AÇILDI

Başakşehir Belediyesi, ilçenin 13’üncü ve en büyük kültür yaşam parkının yapımını tamamladı. Necip Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı’nın açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ile çok sayıda ilçe sakini katıldı.

“13’üncü ve en büyükkültür yaşam parkımız”

Törende konuklara hitap eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Şehrimizin on üçüncü ve en büyük kültür yaşam parkına, Türk düşünce hayatında fikirleri ve eserleriyle derin izler bırakan yazar ve şair Necip Fazıl Kısakürek’in ismini verdik. Üstad’ın ismini yaşatmanın yanında, özellikle çocuk ve gençlerimize Necip Fazıl’ı anlatabilme imkânına da sahip olacağız. Eğitimden sanata, teknolojiden spora komşularımızın ihtiyacı olan tüm hizmetleri, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Yaşam Parkımızda bir araya getirdik. Hepsini bu eserin çatısı altına sığdırdık. Belediyecilikte yeni bir model anlayışıyla inşa ettiğimiz merkezimiz, her yaştan ilçe sakinimize yönelik etkinlik ve hizmetlerimizin yeni adresi olacak.” şeklinde konuştu.

“Başakşehir geleceği yakalamış”

Başakşehir’de olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Başakşehir’de gençlere yönelik birçok hizmet bulunuyor. Biz Başakşehir’de olmaktan memnunuz. Geleceği yakalamış bir şehir olmasından memnunuz. Belediyenin yapmış olduğu bu merkez, en üst noktaya ulaşmış. Başakşehirliler birçok imkândan faydalanabilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“AK Parti’mizin öncü projelerinden biri olmuştur”

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Necip Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı’nın ilçeye hayırlı olmasını diledi. Başakşehir’in İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olduğuna işaret eden Bakan Kacır, “Her yaştan vatandaşımızın hizmetine sunulan bu önemli merkez hayırlı olsun. AK Parti’mizin öncü projelerinden biri olmuştur. Milletimize hizmet yolunda koşmaya devam ediyoruz. Kadın aktivite merkezinden sanat atölyelerine kadar muazzam bir merkez faaliyete geçiyor. Allah çalışanın, alın teri dökenin her zaman yardımcısıdır. Türkiye’nin dört bir yanında, bu ülkenin aydınlık yarınları için var gücümüzle çalışıyoruz. İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olan Başakşehir için yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. Çok yakında Özdemir Bayraktar Bilim Kültür Yaşam Merkezi’nin de açılışını yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Başakşehir bir marka”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Başakşehir’de hayata geçirilen yatırımların önemine değindi, Gençlere yönelik yatırımların dikkat çekici olduğunun altını çizen Bakan Bak, “Başakşehir’de yapılan tesislerden dolayı çok memnunuz. Bizim açımızdan Başakşehir bir marka. Teknolojide devasa yatırımlar yapılıyor. Gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri adına Neci Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı önemli bir merkez. Bir yanda spor diğer yanında kültür sanat bulunuyor. Başakşehir’de her mahalleye spor alanları yapılıyor. Bunlar da çok kıymetli ve önemli.” diye konuştu.

Eğitim, sanat ve spor bir arada

Necip Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı’nda, Başakşehirli annelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçireceği anne çocuk sınıfı, ilk ve ortaokul öğrencilerinin okul harici zamanlarını en iyi şekilde değerlendireceği bilgievi yer alacak. Başakşehirli gençlerin gelişimine katkı ve özel yetenek sınavlarına hazırlanmalarını sağlayacak tiyatro ve müzik akademilerinin yanı sıra Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) ve 20 bin kitap kapasiteli kütüphane ilçe sakinlerine hizmet verecek. Merkezde yediden yetmişe tüm Başakşehirlilerin spor yapmasını sağlayacak yarı olimpik havuzu, profesyonel fitness alanı ve jimnastik salonuda hizmete açıldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI