CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN, VERGİ VE HARÇLARA YAPILAN ZAMLARLA İLGİLİ DANIŞTAY'A BAŞVURDU: "KURTULUŞ SAVAŞI'NDA OLMAYAN MANZARALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN, VERGİ VE HARÇLARA YAPILAN ZAMLARLA İLGİLİ DANIŞTAY'A BAŞVURDU: "KURTULUŞ SAVAŞI'NDA OLMAYAN MANZARALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
 Tarih: 14-07-2023 14:28:12
CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN, VERGİ VE HARÇLARA YAPILAN ZAMLARLA İLGİLİ DANIŞTAY'A BAŞVURDU:

SİNEM NAZLI DEMİR

Eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, vergi ve harçlarda yapılan artışlara ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları’nın iptal edilmesi için Danıştay’a başvurdu. İstanbul Adliyesi aracılığıyla Danıştay'a yaptığı başvuru sonrası basın açıklaması yapan Tekin, "Kurtuluş Savaşı'nda bile olmayan manzaralarla karşı karşıyayız" dedi.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Resmi Gazete’de 07 Temmuz 2023’te yayınlanan vergi ve harçlara yapılan artışlarla ilgili Cumhurbaşkanı Kararları’nın iptal edilmesi için Danıştay’a başvurdu.

ANAYASA'DAN ALINMAYAN YETKİ KULLANILDIĞI İDDİA EDİLDİ

Danıştay Başkanlığı’na gönderilmek üzere Gürsel Tekin’in avukatı Yiğit Acar tarafından İstanbul Adliyesi'ne sunulan dilekçede, "Yasama organına ait yetkinin Anayasa'nın 6. maddesine aykırı olarak Cumhurbaşkanı tarafından kullanılmasına cevaz veren ve vatandaşın temel haklarına doğrudan ilişkin olan düzenlemelerin, Cumhurbaşkanlığı Kararları ile yapılması, Anayasa'nın 6, 87, 90 ve 104. maddelerine aykırıdır. Cumhurbaşkanı'nın kaynağını Anayasa'dan almayan bir devlet yetkisini kullanarak dava konusu işlemi tesis ettiği ve orantılı olmayan zamların, hakkaniyetten uzak olduğu açık ve barizdir" denildi.

"BUNUN HUKUKEN KARŞILIĞI NEDİR BİLMİYORUM AMA NİTELİKLİ DOLANDIRICILIĞA GİRER GİBİ GELİYOR BANA"

Başvuru sonrası Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde açıklama yapan Gürsel Tekin, şunları söyledi:

"Bütün bu manzaraya baktığımızda, 60 gün önce sahada ve televizyonlarda, önümüzdeki günlerde bu sorunların bitebileceğini, bir zam olmayacağını, fiyatların uygun hale gelebileceğini bütün milletvekilleri taahhüt etti. Önümüzdeki günlerde bu yasa aynı zamanda Türkiye Büyük Meclisi'nde görev yapan milletvekillerinin önüne gidecek. Şimdi milletvekillerine çağrıda bulunmak istiyorum. 50 gün önce bunun tersini söyleyen milletvekillerimiz, milletin lehine mi karar verecekler? Yoksa çok azınlık bir zümrenin dayatmış olduğu çifte vurgun konusunda mı karar verecekler? Bu yasanın adı aynı zamanda 'çifte vurgun'dur. Bir tarafta sürekli zamlar gelirken, öbür tarafta da çok büyük zamlarla karşı karşıya bıraktı milleti. Bunun için bugün buradayız. Burada hem bireysel hem toplumsal olarak bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Bunun hukuken karşılığı nedir bilmiyorum ama nitelikli dolandırıcılığa girer gibi geliyor bana. Bütün bunlara baktığımızda, ne yazık ki Kurtuluş Savaşı'ndan bile olmayan manzaralarla karşı karşıyayız.”

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI