Av. Abdurrahman Dursun, “Başarılı işler yapıyoruz”

Sultangazi’de Okullar arası Atık toplama kampanyası
 Tarih: 03-10-2023 18:06:50
Av. Abdurrahman Dursun, “Başarılı işler yapıyoruz”

 

Sıfır Atık projesine dikkat çekerek israfın önüne geçmek isteyen Sultangazi Belediyesi, Okullar arası atık toplama kampanyası düzenledi. En çok atığın geri dönüşümünü sağlayan okullara, ödüllerini Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun takdim etti.

 

Sultangazi Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ kapsamında israfın önüne geçmek ve atık bilinci oluşturmak için çalışmalarını genişleterek sürdürüyor. Özellikle gençlerde atıkların geri dönüşümüne farkındalık kazandırmak için 2022-2032 Eğitim-Öğretim döneminde okullar arası atık toplama kampanyası düzenlenmişti. En çok atığın geri dönüşümünü sağlayan okullar için ödül töreni gerçekleştirildi.  

Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı’ndaki programa Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, AK Parti ilçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Belediye başkan yardımcısı Mustafa Birinci, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“Başarılı işler yapıyoruz”

 

Sıfır Atık projesi kapsamında geri dönüşüm konusunda hassas olunduğunu belirten Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; “Sıfır Atık konusunda oldukça başarılı işler yapıyoruz. 561 noktamızdaki atık kumbaralarımızla ilçemizin atıklarını topluyor, atık getirme merkezlerine getiriyor oradan da geri kazanım tesislerinde geri dönüşüm sağlıyoruz. Ne kadar bol imkanlara sahip olduğumuzu düşünsek de çok daha azını tüketmeliyiz. Çocuklarımıza bunun gerekliliğini doğru bir şekilde aktarabilirsek daha güzel bir dünyaya sahip olacağımıza inanıyoruz. Okullar arası atık toplama kampanyasına devam edeceğiz, öğrencilerimizden daha yoğun bir katılım bekliyoruzdiye konuştu.

 

Uygulamanın Önemi

 

Belediyenin uygulaması olan Atıkla Katıla da dikkat çeken Başkan Dursun, “Atıkla Katıl uygulamamızı kullanarak atık dönüşümü konusunda daha aktif olabilir, toplanan atıklarla puan toplayabilir ve bu puanları hediyeye çevirebilirsiniz. Geri dönüşüme teşvik eden bu uygulamamızı komşularımızın kullanmasını öneriyoruz” diye konuştu.

 

İklim Değişikliği Neden Önemli

 

Tören, Sıfır Atık Müdürlüğü Şefi Çevre Mühendisi Gülşen Pakyürek’in Sıfır Atık ve geri dönüşüm konulu sunumuyla başladı. Küresel ısınma sonucu meydana gelen iklim değişikliğinin kısa bir sürede büyük felaketlere yol açabileceğini anlatan Pakyürek, bunun önüne geçmek için günlük yaşamda alınacak basit tedbirleri de anlattı. Programda Sultangazi Belediyesi Mobil Sıfır Atık uygulaması olan A-Tıkla Katıl hakkında da katılımcılar bilgilendirildi. 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI