BAŞKAN ÇALIK, “BEYLİKDÜZÜ AFET YÖNETİM MODELİ”Nİ ANLATTI

Beylikdüzü Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) tarafından Endüstriyel Tesis ve Sanayilerde Deprem Öncesi ve Sonrası Afet Planı paneli düzenlendi. Panelde Beylikdüzü’nde afetlere karşı yapılan hazırlık çalışmalarını anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bizler Beylikdüzü’nde yaşamı dayanışmayla iyileştirmeye, kentimizi hazırlıklı ve dayanıklı hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 Tarih: 02-06-2023 18:06:16
BAŞKAN ÇALIK, “BEYLİKDÜZÜ AFET YÖNETİM MODELİ”Nİ ANLATTI

“Zaman bizim çok önemli”

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul Yenileniyor projesi ile İstanbul genelinde yürütülen çalışmaların hız kazandığını belirterek, “Mevcut sorunları tespit etmeden çözüm bulamayız. 1999 depreminde İstanbul’un nüfusu 9.6 milyondu. Bugünse 16 milyon. Neredeyse 2 kat arttı. İstanbuldaki yapı stoğunun yüzde 70i 2000 öncesi yapılmış, bir depremi yaşadı bu binalar. Bu tabloya baktığımızda kent büyüyor ama yapı stoğunun sadece yüzde 30’u yeni. O yüzden zaman bizim çok önemli” ifadelerini kullandı.
AKOM Şube Müdürü Selçuk Tütüncü ise “Afet kavramını sadece deprem üzerinden düşünmüyoruz. Şehrimizi etkileyen tehlikeler arasında sel, su baskınları, kış şartları, yangınlar, göçükler, kimyasal tehlikeler, büyük elektrik kesintileri de var. Biz planlarımız bu çerçeveye göre hazırlıyoruz. Çok kapsamlı bir çalışmaya ihtiyacımız var. Bizi ilim, bilim, ortak akıl ve ortak çalışma kurtaracak” diye konuştu.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI