Memleketini seven, görevini iyi yapandır

100. Yıl Gazeteciler Derneği yöneticilerini makamında kabul eden Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya; “Terör belası ve ekonomik kriz badirelerini de birlikte atlatıp bölgesel güç olmaktan, küresel güç olmaya geçmemiz lazım” dedi.
 Tarih: 25-12-2023 23:48:06   Güncelleme: 25-12-2023 23:51:06
Memleketini seven, görevini iyi yapandır

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) yöneticileri Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’yı makamında ziyaret etti

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yılmaz, başkan yardımcıları Özner Berber, Süleyman Aydınalp, aynı zamanda Yükselen Türkiye Enstitüsü Başkanlığı görevini yürüten Demirhan Durmuş Çelen, YGD Şile Temsilcisi ayrıca Şile Dernekler Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Hilmi Eren ile YGD Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Işıner Güngör'den oluşan heyeti makamında kabul etti. 

YILMAZ; “ÜLKEMİZİN BİRLİĞİ İÇİN KALEMİMİZLE MÜCADELE EDİYORUZ”

YGD’nin kuruluş amacı ve yaptıkları hizmetler hakkında bilgiler veren YGD Başkanı Yavuz Yılmaz, hain terör saldırıları sonucu 12 kahraman evladımızın şehit edilmesine değinerek;  “Seçim sürecindeki Türkiye, dünyayı saran ekonomik krize rağmen büyümesine devam eden Türkiye, bölgede küresel güç olmaya başlayan Türkiye ne yazık ki yine birilerini rahatsız etti. Biz, vatanını seven gazeteciler olarak hep birlikte, ülkemizin bekası ve birliği için kalemimizle mücadele ediyoruz. Derneğimiz çatısı altında, hep birlikte, daha iyi hizmet için daha çok çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 “HUZUR VE GÜVENLİĞİMİZ İÇİN GECE-GÜNDÜZ MACADELE EDİYORUZ” 

“Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız” diyerek terör saldırılarını kınayan, şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı temennisinde bulunan Kaymakam Mehmet Nebi Kaya; “Şile’yi Şile yapan huzurlu ve güvenli olması. Bu huzur ve güvenin bozulmaması için denetimleri yoğun yapıyoruz. Önlem almazsak huzurumuz bozulur. Ülkemiz ve Şilemizin huzuru ve güvenliği için gece- gündüz mücadele ediyoruz” dedi. 

“BİLGİYE VE TEKNOLOJİK GELİŞMEYE HAZIR OLMALIYIZ” 

Türkiye’nin özellikse son dönemlerde elde ettiği, başta savunma sanayindeki teknolojik ilerlemelere de dikkati çeken Kaya; “Bugün İHA, SİHA’yı yapıyor olmamız, başaracağımıza olan inancımızı artırdı. Kendimize olan ‘Yapabiliriz’ inancımızı artırdı. TOGG’un yapılmış olması bizim için sıradan bir olay değil. Bir imaj, bir simge.  Bu gelişmeler bizi daha üstünü, daha iyisini yapmaya zorluyor. Bizim, bilgiye ve teknolojideki gelişmelere hazırlıklı olmamız gerekiyor.

“BÖLGESEL GÜÇ OLMAKTAN KÜRESEL GÜÇ OLMAYA GEÇMELİYİZ”

İşimiz zor. Tam kırılma aşamasındayız. Bu noktadan sonra, terör belası ve ekonomik kriz badirelerini de atlatıp bölgesel güç olmaktan küresel güç olmaya geçmemiz lazım. Tabii yapacak daha çok işimiz var. İnşallah olur, olacak. Önümüz açık. Ben ülkeme ve insanlarımıza güveniyorum. 

“MEMLEKETİNİ SEVEN GÖREVİNİ DE EN İYİ YAPANDIR”

Bu toprakların haini olabilir ancak vatanseverleri daha çok. Memleketini en çok seven adam görevini en iyi yapan adamdır. Lafla bu iş olmaz. Vatanını seviyorsan sana verilen görevi en iyi şekilde yapacaksın. Hepimiz için geçerli. Belediyeler için, kamu kurumları için, STK’lar için de geçerli. Onun için hep birlikte, daha çok çalışmamız lazım” diye konuştu. 

Kaya; “Ülkesi ve milleti için birlik olmayı başarıp, böyle bir oluşum kurduğunuz için de sizleri kutluyor, görevinizde başarılar diliyorum” diyerek YGD yönetici ve üyelerini tebrik ederek başarı temennisinde bulundu.

Ziyaretleri için gazetecilere teşekkür ederek, samimi ortamda geçen sohbetten dolayı çok memnun olduğunu belirten Kaymakam Kaya, misafirleriyle birlikte hatıra fotoğraf çektirdikten sonra kapıya kadar uğurladı. 

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya Kimdir?

Manisa’nın Salihli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli’nin Gebze ilçesinde tamamladı. 2004 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden Yüksek Şeref Öğrencisi olarak mezun oldu. 2007 yılında İngiltere Sheffield Üniversitesinde bir yıl süre ile dil eğitimi aldı ve idari sistem üzerine incelemelerde bulundu. 2020 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. 

28 Şubat 2005 tarihinde Afyonkarahisar Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Eskişehir İli Han ve İnönü İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Afyonkarahisar İli İhsaniye İlçesi (2008-2010), Kars ili Selim ilçesi (2010-2012) ve Sivas İli Divriği İlçesi (2012-2016) Kaymakamı, (2016-2020) tarihlerinde ise Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri görevini ifa ederken aynı zamanda Burciye A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı, Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği Meclis Üyeliği, Dr. Ahmet Köksal Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve KÖYDES Projesi İl Koordinatörlüğü vazifelerini de icra etti.

14/07/2020 tarih ve 31185 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul İli Şile İlçesi Kaymakamlığı görevine başlamıştır. 

“Genç Liderler İşbirliği Programı” kapsamında Japonya’da, “Sınır Yönetimi İdari Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Litvanya’da, “Dezavantajlı Kişilerin Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Programı” kapsamında Almanya’da, “Kış Turizminin Geliştirilmesi Programı” kapsamında Avusturya’da, “Yol Standartlarının İyileştirilmesi Teknik Destek Programı” kapsamında Belçika’da, “Şehirlerin Eşleştirilmesi Projesi” kapsamında Çekya’da icra edilen eğitim ve inceleme programlarına katıldı. 

Avrupa’nın, Orta Doğu’nun, Balkanlar’ın ve Kafkasya’nın pek çok kentini gezmek suretiyle farklı kültürleri tanımak ve gönül coğrafyamızı hissetmek fırsatını yakaladı. 

Türk Kızılayı'nın seçkin kan bağışçıları arasına katılmış olup, Bronz Madalya ile onurlandırılmaya hak kazanmıştır.  

İyi derecede İngilizce bilen Sayın Kaymakamımız Mehmet Nebi Kaya, Öğretim Görevlisi Zeynep Kaya ile evli ve üç çocuk babasıdır.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TANITIM HABER Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI