DOĞALGAZ ABONE BAĞLANTI ÜCRETLERİ MAHKEMELİK OLUYOR!

DOĞALGAZ ABONE BAĞLANTI ÜCRETLERİ MAHKEMELİK OLUYOR!
 Tarih: 05-10-2023 17:29:39
DOĞALGAZ ABONE BAĞLANTI ÜCRETLERİ MAHKEMELİK OLUYOR!

30 yıl aralıksız olarak Kuşadası Belediyesinde Başkan yardımcılığı yapan Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal, Doğal gaz şirketlerinin abonelerden 1 defaya mahsus olarak tahsil ettiği ABONE BAĞLANTI ÜCRETLERİNİN alınmasının mevzuata aykırı olduğunu iddia etti.

Abone Bağlantı Ücretinin, 2002 yılı Kasım ayında Resmi Gazetede yayınlanan DOĞALGAZ DAĞITIM PİYASASI ve MÜŞTERİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ nin  36. Maddesine istinaden alındığını ifade eden Fidandal şunları söyledi.

“Söz konusu yönetmelik, 2002 yılında çıkarılmış.. Ve bir bedel konulmuş. Bilindiği üzere ücret adı altında alınan her bir bedel, hizmete dayanmalıdır. Zaten gaz şirketleri abone güvence bedeli almaktadırlar. Gaz satarak bedel almaktadırlar. Ama bu bağlantı ücretinin tahsil edilmesindeki verilen hizmet nedir? Anlamak mümkün değil.”

Yerel Yönetimler uzmanı Mehmet Zeki Fidandal sözlerine şöyle devam etti.

“Bu bedelin haksız olarak alındığına inanan bir vatandaşımız iptali için yargıya başvurmuş. Ancak yargı, yönetmelik maddesinin iptal edilmesi gerektiğini ifade eden bir karar vermiş. Karar örneği bende var. Yani yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali i.in bir başvuru olursa yargının o maddeyi iptal etmesi kuvvetle muhtemeldir. Sonuçta bu bir hizmet vermeden sorma – ver parasıdır. O nedenle yönetmeliğin 36. Maddesinin iptali için başta siyasi partilerin temsilcileri olmak üzere STK lar, Belediyeler ya da herhangi bir vatandaşımız dava açarak maddenin iptalini isteyebilir. Nitekim Bu konuda yakın zamanda abone bağlantı ücretlerini ödeyen bazı vatandaşlarımız dava açmak üzere hazırlık yapmaktadırlar. Çünkü gerçekten alınan bu para, her ne kadar yönetmeliğe uygun görünse de hizmet verilmediği için anayasaya aykırı ve bir nevi zorla alınan bir paradır” dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI