KUŞADASI'NDAN İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ HASTANE SALDIRISINA TEPKİLER

KUŞADASI'NDAN İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ HASTANE SALDIRISINA TEPKİLER
 Tarih: 18-10-2023 19:45:54
KUŞADASI'NDAN İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ HASTANE SALDIRISINA TEPKİLER

Türkiye İşçi Partisi Kuşadası ilçe başkanlığı ile Hacı Bektaş Veli Anadolu kültür vakfı Kuşadası şubesinin ortaklaşa yapılan basın açıklamasında, arkasına emperyalist güçleri alan İsrail’in, modern tarihin en kanlı katliamlarına devam ettiği vurgulanarak; “Gazze’de dün El Ehli hastanesini hedef alan, 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırı bir insanlık suçudur. Katliamda hastaneye sığınmak zorunda kalan siviller, hastalar ve çocuklar hayatını kaybetti.

Hastane vuran, etnik temizliğe girişen, uluslararası hukuku yok sayarak Filistin kentlerini işgal eden, Gazze’yi bir açık hava hapishanesine çeviren, Filistinlileri yurtsuz, susuz ve ilaçsız bırakan İsrail’i lanetliyoruz.”denildi.

İsrail savaş aygıtının, bu katliamlarında yalnız olmadığının belirtildiği açıklamada, Emperyalist ABD, Batı’nın kapitalist merkezlerinin, medyası bir olduğu, bu insanlık suçunun kanı hepsinin ellerinde olduğu vurgulandı;

Türkiye İşçi Partisi Kuşadası ilçe yönetim kurulu üyesi Egemen YONTAR’ın okuduğu Basın açıklaması;

 Arkasına emperyalist güçleri alan İsrail, modern tarihin en kanlı katliamlarına devam ediyor. Gazze’de dün El Ehli hastanesini hedef alan,  500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırı bir insanlık suçudur.

Katliamda hastaneye sığınmak zorunda kalan siviller, hastalar ve çocuklar hayatını kaybetti. Hastane vuran, etnik temizliğe girişen, uluslararası hukuku yok sayarak Filistin kentlerini işgal eden, Gazze’yi bir açık hava hapishanesine çeviren, Filistinlileri yurtsuz, susuz ve ilaçsız bırakan İsrail’i lanetliyoruz. İsrail savaş aygıtı, bu katliamlarında yalnız değil. Emperyalist ABD, Batı’nın kapitalist merkezleri, medyası bir oldular. Bu insanlık suçunun kanı hepsinin ellerinde. Çünkü İsrail onlar için büyük bir askeri üs. Çünkü emperyalist Ortadoğu politikalarının merkezinde işgalci İsrail’i korumak var. Hem de halkları yok etmek pahasına… Yalnız ABD değil, İngiltere’de,  Fransa’da, Almanya’da Filistin bayrağı taşımayı dahi suç hale getirmeye çalışan bu işbirliğine lanet olsun.

Bugün yapılacak şey kınama mesajları yayımlamak değil. İsrail’le ticaret alanında, güvenlik alanında işbirliğine devam edip, İsrail Büyükelçisine nota dahi vermeyip kınama mesajları yayımlamak ikiyüzlülüktür. 

AKP’yi uyarıyoruz.

Irak’ın işgalinde ABD’nin ortağı olmaya çalıştınız. Bu halk size izin vermedi.

ABD’yle birlikte Suriye’yi yakıp yıkmaya kalktınız. Kabul etmedik.

Bugün de bu ikiyüzlülüğü kabul etmiyoruz. Bugün yapılması gereken somut adımlar atmak, yaptırım uygulamaktır.  Bölgemizi kan gölüne çeviren ABD’nin İncirlik’te, Kürecik’te üslenmesini kabul etmiyoruz.

Bu üsler derhal kapatılsın.

İsrail’le ilişkiler kesilsin. Her tür anlaşmaya son verilsin.  Filistinliler, Araplar, Yahudiler, Kürtler, Türkler, Ermeniler olarak biz bölge halkları kendi sorunlarımızı kendimiz çözeriz. Hiçbir halkın bir diğerine düşmanlığı yok. Olamaz! Dünyanın dört bir yanında bütün halklar,  devrimci, ilerici güçler işgal politikalarına karşı duruyor.

Halklara düşmanlık edenler emperyalistlerdir. Onların işbirlikçileridir.

Halkları birbirine düşürmeye çalışanlara, düşmanlık tohumları atanlara, silah tüccarlarına lanet olsun. Ortadoğu’da yayılmacı emelleri olanlara lanet olsun.

Biz dil farkı, din farkı bilmeyiz.

Biz halkların kardeşliğinden, barıştan yanayız.

Biz Filistin’in direnişinden yanayız.

Kahrolsun emperyalistler, eli kanlı katiller ve onların işbirlikçileri!

Yaşasın halkların kardeşliği!

Yaşasın Özgür Filistin!

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI