Ömer İlker Akıncı Avcılar Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu

Ömer İlker Akıncı, CHP'den belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.
 Tarih: 22-12-2023 17:51:28   Güncelleme: 22-12-2023 17:55:28
Ömer İlker Akıncı Avcılar Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu

Türkiye yerel seçim maratonuna girdi. Siyasi partiler adaylarını açıklamaya başladı. CHP geçtiğimiz haftalarda Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrasında 226 belediye başkan adayını açıkladı. Gözler İstanbul'un ilçe adaylarına çevrildi.

CHP'de Avcılar Belediye Başkanlığı'na Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi mezunu, yıllarca Avcılar Belediyesi'nde hizmet vermiş Ömer İlker Akıncı talip oldu. Akıncı, mühendis olmasının yanında sporcu ve sanatsever kimliğiyle de ön plana çıkıyor. Akıncı'nın yaklaışık 5 yıl 1. ve 2. Lig'de futbol hakemliği yaptığı biliniyor.

İstanbul'da deprem riski yüksek ve kentsel dönüşümünü tamamlayamamış ilçelerin başında gelen Avcılar'a mühendis bir ismin talip olması umut verirken Akıncı, Avcılar için yapacağı çalışmaları açıkladı.

Akıncı, "Siyasette ve belediyecilikte edindiğim deneyimlerimi önümüzdeki yerel seçimlerde partimizin başarısına katkı olacak umuduyla Belediye Başkan Adaylığı şeklinde değerlendirmek istiyorum." dedi.

Whatsapp Image 2023 12 22 At 14.36.38VAATLERİ

'Halkın Belediyesi' parolası ile yola çıkan Akıncı şu vaatlerde bulundu:

*Tüm bireyler için huzurlu, mutlu yaşanılabilir bir ilçe
*Belediyenin idari ve mali yönetimlerinde gerekli stratejileri oluşturan, bütçeyi doğru yönlendiren bir yönetim şekli
*Herkese eşit hizmet
*Ranta değil insana önem veren bir kent
*Engelsiz bir Avcılar
*Modern ve Sosyal Belediyecilik kültürü
*Her ailenin rahat nefes alabileceği bir ilçe
*Belediyenin çıkarlarını ön planda tutan bir hizmet anlayışı *Üniversite öğrencileri için çağdaş yaşam alanları
*Kültüre, sanata ve spora yatırım yapan bir anlayış *Yeşile ve doğaya saygılı bir yönetim biçimi
*Her mahallesinde kreşi ve çocuk evi olan bir kent *Kadın, yaşlı ve çocuk haklarına saygılı bir Avcılar

ÖMER İLKER AKINCI'NIN HAYATI

Aslen Erzurumlu olan Ömer İlker Akıncı, 02.05.197'de Adıyaman Besni'de doğdu. İlk, orta ve lise Öğrenimimi Ankara'da tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık  ve Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. 

1999 yılında yapılan ilk devlet memurluğu sınavını (DMS) kazanarak  Avcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde mühendis olarak göreve başladı.

Avcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde 14 yıl bürokrat (mühendis) olarak çalıştı. Devlet memurluğundan 2014 yılında ayrıldı. Kendi inşaat şirketi Akıncıoğulları İnşaat Taah. San. Tic. Ltd. Şti.'yi kurdu.

Çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Almanca bilen Akıncı, evli ve 3 erkek çocuk babasıdır.

Yıllardan beri İstanbul'un değişik ilçelerinde büyük ölçekli inşaat işleri (müteahhitlik) yapmakta olan Akıncı, yaklaşık 5 yıl Türkiye 1. ve 2. Lig'de futbol hakemliği yaptıktan sonra 2005 yılında bıraktı.

Anne ve babası edebiyat öğretmeni olan Akıncı'nın ablası mühendis, kız kardeşi ise doktor olar mesleğini sürdürmektedir.

Aile yapısı gereği Sosyal Demokrat dünya görüşü ile yetiştirilen Akıncı siyasi çalışmalarını ve örgütsel faaliyetlerini Ankara'da üniversite yıllarında CHP Gençlik Kolları'nda aktif olartak sürdürdü.

Akıncı, Avcılar ilçesinde sürekli örgütle iç içe oldu, konumu el verdiği ölçüde parti çalışmalarına katkı sundu, destek verdi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Yerel Seçim 2024 Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI