Özgür Karabat,"Türkiye'nin faizde varacağı yer Arjantin'in yanı"

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, faiz artışının deva olmayacağını, işsizlik ve durgunluğun sırada olduğunu söyledi.
 Tarih: 22-09-2023 17:15:41
Özgür Karabat,

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, ekonominin "AKP'nin vizyonsuz politikaları" nedeniyle iyiye gidemeyeceğini söyledi. Düşük faiz politikasıyla rantçılara servet transferinin devam ettiğini aktaran Karabat, Türkiye'nin yüzde 111 faiz oranına sahip Arjantin'e gitgide yaklaştığını da ekledi. Karabat, faiz artışıyla birlikte işsizliğin artacağını ve ekonomik durgunluk oluşacağını belirtti.

 

Karabat'ın açıklaması şöyle: 

 

"Türkiye ekonomisi AKP'nin vizyonsuz politikaları nedeniyle krizden çıkamıyor. Halkın hanesine sürekli yoksulluk yazılırken, rantçılara servet transferi hızla devam ediyor.
Sanayinin dönüştürülmediği, dışarıya bağımlı olduğu bir dönemde faiz indirimleri ile enflasyon patlatıldı. İnsana ve üretime yatırım yapılmadı. Toplum kutuplaştırıldı, güvensizlik aşılandı.
Şimdi faiz artırımları ile bu durumun düzeltileceği düşünülüyor. 4 ay önce faizi düşürenler, 4 ayda faizi yüzde 21,5 artırıp yüzde 30'a çıkardılar diye alkışlanmayı bekliyorlar. Yine büyük bir yanılgı içerisindeler. 
Türkiye'nin dünya liginde rakibi olduğu Meksika, Endonezya, Güney Afrika ve Hindistan gibi ülkeler faizde Türkiye'nin oldukça gerisindeler. Ama Türkiye tabloda da göreceğiniz üzere bu ülkelerden net bir şekilde ayrışıp, Arjantin'e doğru yaklaşıyor. 
AKP'nin faiz artırımları enflasyon konusunda pek bir işe yaramayacak, artan işsizlik ve durgunluğu göreceğiz. AKP ise baz etkisi ile enflasyonu düşürdüğünü iddia edecek."

 

 
Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI