CHP'nin güçlü olduğu yerlerde belediye başkan adaylarının açıklanması Ocak sonuna kalabilir

CHP'nin güçlü olduğu yerlerde belediye başkan adaylarının açıklanması Ocak sonuna kalabilir
 Tarih: 24-12-2023 16:20:31
CHP'nin güçlü olduğu yerlerde belediye başkan adaylarının açıklanması Ocak sonuna kalabilir

CHP Parti Meclisi aday açıklamalarını sürdürürken parti içindeki aday adayları da CHP’nin güçlü olduğu Çankaya, Kadıköy gibi yerlerde başkan adayı olabilmek için ilçenin her yerine afişlerini asıyor.

Aday adaylarının çalışmalarıyla partinin sokaktaki canlılığının korunduğunu söyleyen parti yönetimi, CHP’nin güçlü olduğu yerlerde aday açıklamalarının ocak sonunu bulabileceğini belirtirken “Aday adayının çok olduğu ve elimizde olan Çankaya gibi yerlerde önseçime kapalı değiliz ama ilk olarak mevcut başkanın memnuniyet anketine bakılacak. Ona göre aday adayları için öncelikle kamuoyu yoklamaları ve anketlere bakılacak” diyor.

Sarp Sağkal'ın Cumhuriyet'teki haberine göre, sadece Kadıköy ve Çankaya için değil, CHP’nin yönettiği ve güçlü olduğu yerlerde önceliğin mevcut başkan üzerinden yapılan memnuniyet anketleri olduğu kaydediliyor. Sonraki çalışmaların bu anketlerin sonucuna göre yapılacağı aktarılıyor. 

‘ÖNSEÇİM ZOR’

Çok fazla aday adayının olduğu yerde ön seçimin zor olacağını söyleyen parti yönetimi, “Önseçime kapalı değiliz ancak öncelikle kamuoyu yoklamaları ve anketlere bakılacak. Önseçim olursa bunların sonucu ve örgüte de danışılarak aday adayları arasında yapılacak bir elemeyle önseçim olur” değerlendirmesini yapıyor.

Ankara ve İstanbul’un ilçe açıklamalarında az farkla kaybedilen Etimesgut, Mamak, Üsküdar, Zeytinburnu gibi ilçelere öncelik verileceği söyleniyor. Partinin gelecek hafta yapacağı parti meclisi toplantısında da ağırlıklı olarak İstanbul’un ilçelerinin değerlendirileceği aktarılıyor. Parti yıl bitmeden yapacağı bir toplantı ile İstanbul’da kampanyasını resmen başlatmayı hedefliyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Yerel Seçim 2024 Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI