Kadın eli değecek Beykoz değişecek

İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Gülay Demirel, Belediye Başkan Aday Adayı olma gerekçelerini ve projelerini anlattı.
 Tarih: 25-12-2023 18:21:15   Güncelleme: 25-12-2023 18:27:15
Kadın eli değecek  Beykoz  değişecek

CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel, İlçe Başkanlığında düzenlediği toplantıyla Belediye Başkanlığında gerçekleştirebileceği çalışmaları anlattı.

Demirel, "10 yıllık Belediye Meclisi üyeliğimde hem muhalefet, hem de iktidar tarafında oldum. İktidar tarafında meclis çoğunluğunun başka partide olması nedeniyle çok farklı deneyimler edindim. Şimdi hem Beykoz’da hem de İstanbul’da meclis çoğunluğu ile iktidar olmak için çalışacağız." dedi.

İBB Başkanlığında Ekrem İmamoğlu'nun tarih yazdığını dile getiren Demirel, "Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe birleşerek umudu örgütleyeceğiz. İşte bu nedenle bu yerel seçimler çok önemlidir. Tüm örgütümüzle bu hedefe birlikte yürüyeceğiz. Yeni nesil bir belediyecilik örneği ile 250 bin Beykozlu için müreffeh bir şehir inşa edeceğiz. Adil, yeşili koruyan ve yaratıcı bir başlangıç için yüksek bir sorumlulukla hazırladığımız projelerimizle Beykoz hizmet maratonumuzu yeni atılımlar ve yeni yatırımlarla başlatacağız." ifadelerini kullandı.

Depreme yönelik projelere öncelik vereceğini "Beykoz Yenileniyor Projesi" kapsamında çalışmalarına hız vereceğini ifade eden Gülay Demirel, "Yaşayan Beykoz" iddiamızla mahalle evleri, bilgi merkezleri, spor tesisleri, kültür ve sanat etkinlikleri, çocuklarımıza kreşler ve kişisel ve sosyal gelişimini destekleyici  merkezler yapacağız. Yaş alan büyüklerimizin her türlü ihtiyaçlarını giderecek merkezler oluşturacağız. Tarihi ve kültür varlıklarımızın bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz. Atalarımızın mirasına en üst düzeyde sahip çıkacak ve kent turizmimizin gelişmesi için çalışmaları hızlandıracağız. Fikri hür, vicdanı hür nesiller için gençlik merkezleri, mesleki gelişim seminerleri, başta yabancı dil olmak üzere kişisel gelişim kursları açacağız." diye konuştu.

Demirel, şunları kaydetti:

"Ey Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın!” diyerek kadının toplumdaki yerini belirten Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde kadınlarımızı hak ettiği yere taşıyacak projeler her zaman önceliğimiz olacak. UKOME’nin yapısını değiştiren Ak Parti yönetimine rağmen, Beykoz’da ulaşım sorununu asgariye indirmek için belediye olarak alternatif çözümler üreteceğiz. Toplu taşımanın ulaşamadığı yerleri ücretsiz ring seferleri ile destekleyeceğiz. Öncelikli hedefimiz, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla herkesin söz sahibi olduğu bir Beykoz yaratmaktır. Kentsel dönüşüm projeleriyle beraber, altyapı sorunlarına çözüm getirerek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir ilçe oluşturmayı amaçlıyoruz."

Beykoz'a has özellikleri daha çok öne çıkarmaya çalışacaklarını da ifade eden Demirel, konuşmasını şöyle tamamladı:"Geçimini tarımdan ve hayvancılıktan sağlayan köylülerimize İstanbul Büyükşehir Belediyemizle iş birliği yaparak tarım desteğini daha da güçlendireceğiz. Beykoz'un simgesi haline gelen Paşabahçe'yi ön plana çıkararak cam ustalarımızı yeniden faaliyetlerini sürdürecekleri alanlara kavuşturacağız. Beykoz’da yaşayan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek ve hak temelli hizmet almalarını sağlamak için hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz. Beykoz’da sokakta yaşayan hayvanlarımızın sağlıklı yaşam şartlarına kavuşması için gerekli çalışmalar ivedilikle hayata geçirilecek ve ilgili sivil toplum örgütleriyle iş birliği çerçevesinde toplum farkındalığını arttıracak projeler üretilecektir. Eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar her alanda hizmetlerimizi güçlendirerek, Beykoz'un potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Gençlerimizin ve kadınlarımızın katılımını artırarak, daha dinamik ve eşitlikçi bir Beykoz için çaba göstereceğiz."

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Yerel Seçim 2024 Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI