BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: “MECLİS ARİTMETİĞİNDE AK PARTİ; ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNDE, KANUN DEĞİŞİKLİKLERİNDE ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE MHP'YE İHTİYAÇ DUYMADAN 301 VEKİLİ BULABİLİR”

BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: “MECLİS ARİTMETİĞİNDE AK PARTİ; ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNDE, KANUN DEĞİŞİKLİKLERİNDE ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE MHP'YE İHTİYAÇ DUYMADAN 301 VEKİLİ BULABİLİR”
 Tarih: 14-06-2023 19:33:56
BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: “MECLİS ARİTMETİĞİNDE AK PARTİ; ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNDE, KANUN DEĞİŞİKLİKLERİNDE ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE MHP'YE İHTİYAÇ DUYMADAN 301 VEKİLİ BULABİLİR”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Meclis aritmetiğinde AK Parti, eski yanında bulunanlarla birlikte veya belli hususlarda HDP'yi yanına alarak, başka hususlarda belki İYİ Parti ile birlikte hareket ederek; anayasa değişikliklerinde, kanun değişikliklerinde çok rahat bir şekilde MHP'ye ihtiyaç duymadan 301 vekili bulabilir. Veya ‘bütün bunlardan canım sıkıldı’ diyerek, ‘eski dostlarla bir şeyler yapalım’ düşüncesiyle yine 301 vekili toparlayıp kanunlar çıkarabileceği, ülkeyi istediği gibi yönetebileceği bir durum ortaya çıkmış oldu” dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, seçimin ardından partinin il başkanları ile bir araya geldi. Baş, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Seçim 28 Mayıs akşamı kaybedilmemiştir, seçim 14 Mayıs akşamı kaybedilmiştir. Meclis aritmetiğinde muhalefetin ciddi anlamda vasat bir vekil ortalaması almasıyla birlikte şu anda hükümet partisi AK Parti'nin, eski yanında bulunanlarla birlikte veya belli hususlarda HDP'yi yanına alarak, başka hususlarda belki İYİ Parti ile birlikte hareket ederek, anayasa değişikliklerinde, kanun değişikliklerinde çok rahat bir şekilde MHP'ye ihtiyaç duymadan 301 vekili bulabilir veya HDP’ye ihtiyaç duymadan İYİ Parti ile birlikte 301 vekili alıp kanun hazırlayabilecek ortalamayı yakalayacağı bir pozisyon ortaya çıkabilir veya ‘bütün bunlardan canım sıkıldı’ diyerek, ‘eski dostlarla bir şeyler yapalım’ düşüncesiyle yine 301 vekili toparlayıp kanunlar çıkarabileceği, ülkeyi istediği gibi yönetebileceği aşikar olan bir durum ortaya çıkmış oldu.

Tabi akıllara şu soru geliyor, hani bu son seçimdi, hani bu en kritik seçimdi? Hani bu her şeyin kaybedileceği seçimdi? Siz bu kadar hatalar silsilesini neye güvenerek yaptınız?

Çok enteresandır, AK Parti seçim sürecinde toplumun nabzını tutabilmek ve toplumu kendine çekebilmek için milliyetçi, Atatürkçü, milli ve manevi söylemlere sarıldı, muhalefet de ‘bunlar oy kaybettiriyor’ diyerek bu söylemlerden uzak bir duruş ortaya koydu. Bu bir paradoks… Diğer büyük paradoks da şu, AK Parti hükümeti tekrar aldıktan hemen sonra, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra muhalefetin vaat ettiği şeyleri hayata geçirmeye başladı.

Kendisinin bu son dönemlerini ben rahmetli Ecevit'in son dönemlerine çok benzetiyorum. Hatırlarsanız rahmetlinin de son dönemlerinde hep sağlık sorunları konuşulurdu medyada. Ekonomiye de bir ’Derviş’ denklemi vardı. Şimdi Kemal gelemeyince Mehmet Derviş'i getirmiş oldu. Kemal ‘geliyorum’ dedi, gelemedi. Bu sefer Mehmet diye bir dervişi ekonominin başına geçirdi. İşin en can alıcı tarafı da şu, ikisinin de iktidar ortağı MHP’ydi, Sayın Bahçeli'ydi. Yani bir final süreci yaşıyor gibiyiz.

“TÜRKİYE'NİN TEK ÇIKIŞ YOLU BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ FİKRİNDEDİR”

Şunun bilincinde olmamız ve bunun için gayretimizi en üst düzeyde sergilemeye devam etmemiz mecburidir. Toplumumuz veya siyasi çevreler bunu fark etsin veya etmesin, bunu kabul etsin veya etmesin bu gerçeği değiştirmez. Türkiye'nin tek çıkış yolu bu kadrodadır. Türkiye'nin tek çıkış yolu Bağımsız Türkiye Partisi fikrindedir. Sosyolojik yapımızı sağlam temellere oturtacak duygu düşünce dünyası buradadır. Ekonomimizi sarsılmaz güçlü bir ekonomi haline getirecek düşünce dünyası bu yapıdadır.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI