GALATA KÖPRÜSÜ’NDEKİ ÇALIŞMA PLANLANANDAN ÖNCE BİTİRİLDİ

GALATA KÖPRÜSÜ’NDEKİ ÇALIŞMA PLANLANANDAN ÖNCE BİTİRİLDİ
 Tarih: 17-09-2023 13:56:49
GALATA KÖPRÜSÜ’NDEKİ ÇALIŞMA PLANLANANDAN ÖNCE BİTİRİLDİ

İBB’nin Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü’nde gerçekleştirdiği “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” planlanan tarihten erken tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, 1994 yılında inşa edilen ve 490 metre uzunluğunda, 42 metre genişliğindeki Yeni Galata Köprüsü’ndeki çalışmayı tamamladı. 16 Eylül Cumartesi akşamı itibariyle köprü her iki yönden trafiğe açıldı. 

Üzerinde tramvay hattı bulunan köprüye, 29 yıl sonra ilk kez bakım yapıldı. Köprü, “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” ile olası İstanbul depremine karşı yenilendi. Derz değişimi ve asfalt yenileme işlemlerinin yapıldığı çalışma, 2 etaplı olarak gerçekleştirildi.

TÜM YAPILAR ONARILDI

Söz konusu çalışmalar ile köprüdeki yapısal ömrünü tamamlamış hasarlı genleşme derzlerinin, onarım ve yenileme çalışmaları yapıldı. Deniz ve yağmur sularına karşı köprüyü koruyan mevcut yalıtım tabakası sökülerek yenilendi.

Köprünün geçmişte yapılan asfalt tamiratlarının da baskül sistemine (açılır-kapanır sistem) fazla ağırlık yaptığı ve bu nedenle sorunlar oluşturduğu tespit edilerek gereksiz ağırlıklar alındı. Ayrıca çelik köprü tabliyesine uygun, güneşte erimeyen trinidad asfalt imalatı yapıldı.

DEPREME KARŞI DİRENÇ ARTIRILDI

Yine iş kapsamında, yıllar içerisinde teknik ömrünü tamamlayan deniz ve yağmur sularına karşı köprüyü koruyan mevcut yalıtım tabakası sökülerek yenilendi.

Yapılan çalışmalar ile Yeni Galata Köprüsü’nün teknik ve işletme ömrü uzatılarak, olası bir depreme karşı direnç artırıldı.

5 GÜN ÖNCE TAMAMLANDI

20 gün olarak planlanan 2. Etap çalışması 15 günde bitirildi. Galata Köprüsü planlanandan 5 gün önce her iki yönden araç ve yaya trafiğine açıldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI