Kartal’da Elektronik Atık ve Atık Pil Toplayan Site, Muhtarlık ve Okullar Kazanıyor

Kartal’da Elektronik Atık ve Atık Pil Toplayan Site, Muhtarlık ve Okullar Kazanıyor
 Tarih: 21-12-2023 15:28:16
Kartal’da Elektronik Atık ve Atık Pil Toplayan Site, Muhtarlık ve Okullar Kazanıyor

Sıfır atık bilincini kazandırmak amacıyla Kartal’da önemli çevre projelerine imza atan Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün girişimi ile Kartal'daki 20 muhtarlık, site ve okullarda “Atık Pil Toplama Yarışması”, “E-Atık Toplama Kampanyası” ile “Site ve Muhtarlık E-Atık Toplama Kampanyası” düzenleniyor.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde çevreyi ve insanı merkeze alan çalışmalar, Kartal’da tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında düzenlenecek olan çevre hareketi ile kullanım ömrünü tamamlamış en fazla elektronik atık ve atık pil toplayıp Kartal Belediyesi’ne teslim eden muhtarlıklar, site yönetimleri ve okullar çeşitli hediyeler kazanacak.

Site ve Muhtarlıklar Arasında Düzenlenecek Olan E- Atık Kampanyası

Çevre duyarlılığı konusunda mahalle muhtarları ile site yönetimlerinin geri dönüşüm odaklı ortak bir çalışmada yer almasının amaçlandığı “Elektronik Atık Toplama” kampanyası ile site ve muhtarlıklarda biriktirilen e-atıklar, Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından kaynağında ayrı toplanarak kayıt altına alınacak ve en çok atık toplayan muhtarlık ve site yönetimine; 2000 kg e-atık karşılığında oturma bankı, 1000 kg karşılığında 1500 TL değerinde market çeki, 500 kg e-atık karşılığında 625 TL değerinde market çeki, 250 kg karşılığında ise 250 TL’lik market çeki hediye edilecek. Kampanya 15 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek.

Okullar Arası E- Atık Toplama Kampanyası

Elektrikli ve elektronik cihazların kurşun, cıva, krom gibi ağır metal maddeleri ihtiva ettiği gerçeğinden yola çıkılarak başlatılan atık toplama kampanyası, ilçe genelindeki okullara yönelik olarak yapılacak.

İçerdiği çeşitli ağır metaller nedeniyle çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen e-atıklar Kartal Belediyesi’nin toplama sistemine teslim edilecek. E-atıklar kaynağında diğer atıklardan ayrı şekilde toplanarak mevzuata uygun bir şekilde geri kazanımı sağlanacak.

E-atıkların geri dönüşümüyle birlikte hem çevre korunurken, hem de kampanyaya katılan okullar ödüllendirilecek.

Her 600 kg e-atık toplayan okula 1 adet yazıcı, her 300 kg e-atık toplayan okula 1 adet robotik eğitim seti, her 200 kg e-atık toplayan okula 1 adet klavye seti ve her 100 kg e-atık toplayan okula da kitap seti hediye edilecek. Kampanya 15 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek.

Her iki kampanya için e-atık kapsamına girmeyen atıklar (floresan, kartuş, toner vb.), değerlendirmeye alınmayacak.

“Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması”

Kartal'daki ilkokul, ortaokul ve liseler, Kartal Belediyesi'nin düzenlediği 'Okullar arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması'na katılarak temiz bir çevre için yarışacak.

Kartal Belediyesi'nin, kullanım ömrünü tamamlamış atık pilleri toplayarak bertaraf etmek, çevre bilincini yükseltmek, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak amacıyla başlattığı yarışma, 20 Mart 2024’e kadar devam edecek.

Kullanım ömrü tamamlanmış atık pillerin çevreye ve canlı sağlığına olumsuz etkisini ortadan kaldırmak amacıyla, kaynağında diğer atık türlerinden ayrı olarak toplanması gerektiğine dikkat çeken yarışmada en çok pil toplayan 3 okula; futbol, voleybol ve basketbol toplarından oluşan 3’er adet top seti hediye edilecek.

Yarışma ve kampanyalarla alakalı detaylı bilgi için Komşu İletişim Merkezi’nin 444 4 578 numaralı hattı, 7/24 hizmet vermektedir.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Kartal Belediyesi Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI