Red Bull Half Court’ta Kupanın Sahipleri Belli Oldu

Red Bull Half Court’ta Kupanın Sahipleri Belli Oldu
 Tarih: 05-06-2023 16:47:15
Red Bull Half Court’ta Kupanın Sahipleri Belli Oldu

Dünyanın en büyük sokak basketbol turnuvalarından biri olan ve Türkiye’nin en yüksek katılımcı sayısına sahip 3x3 basketbol etkinliği Red Bull Half Court’ta kazanan ekipler belli oldu. Galataport Saat Kulesi Meydanı’ndaki etkinlikte kadınlarda Atatürk Üniversitesi, erkeklerde ise Celal Bayar Üniversitesi şampiyon oldu.

Sokak kültürü ile basketbolu birleştiren ve her yıl amatör basketbolcuların yeteneklerini sergilediği Red Bull Half Court’ta Türkiye şampiyonları belirlendi. İstanbul Galataport Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleşen final müsabakaları sonucunda kadınlarda Atatürk Üniversitesi, erkeklerde ise Celal Bayar Üniversitesi takımı kupanın sahibi oldu. 

Red Bull Half Court Türkiye Finali’nde, final etabına yükselme başarısı gösteren 8 kadın ve 8 erkek basketbol takımı yeteneklerini sergiledi. Kadınlar finalinde Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi’ni uzatma devresi sonunda 6-4’lük skorla mağlup edip zafere ulaşırken, erkekler finalinde ise Celal Bayar Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi’ni 17-11’lik skorla yenerek kupanın sahibi oldu.

İlgiyle takip edilen Red Bull Half Court’un finalinde kıyasıya geçen müsabakaların yanı sıra kadın ve erkek kategorilerinde üç sayı yarışması da yapıldı. Kadınlarda üç sayı mücadelesinin galibi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Simay Naz Öget olurken, erkeklerde kazanan isim Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Atahan Ergül oldu. Etkinlik kapsamında düzenlenen smaç yarışmasında ise Doğuş Üniversitesi’nden Muhammed Sanyang galip geldi. Organizasyonda Alper Biçen’in de katıldığı gösteri maçı ve Ege Çubukçu konseri de izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. 

Kadın ve erkek kategorilerinin kazanan takımları Eylül ayında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleşecek olan Red Bull Half Court Dünya Finali’nde ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI