Başkan Yüksel, “Kadınların Sosyal ve Ekonomik Hayatta Yer Alacakları Projeleri Önceliyoruz”

Başkan Yüksel, “Kadınların Sosyal ve Ekonomik Hayatta Yer Alacakları Projeleri Önceliyoruz”
 Tarih: 21-07-2023 14:25:01
Başkan Yüksel, “Kadınların Sosyal ve Ekonomik Hayatta Yer Alacakları Projeleri Önceliyoruz”

BELEDİYE HİZMETLERİ KADINLARA KENT TURLARI İLE TANITILIYOR

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında ilçede yaşayan kadınlara yönelik geziler düzenlenmeye devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de son olarak Yalı ve Topselvi mahallelerinde ikamet eden kadınlar için düzenlenen tanıtım gezisinde komşuları ile bir araya geldi. Konuşmasında belediyenin kadınlara yönelik hizmetlerinden bahseden Başkan Yüksel, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif yer alacakları projelere destek verdiklerini ve bundan sonra hayata geçirecekleri diğer projeler için de bunu öncelediklerini ifade etti.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatları doğrultusunda, Kartal’da; kadınların, ailelerin ve çocukların daha geniş kapsamlı kent politikalarıyla sosyal hayatta güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarına aralıksız devam eden Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, başlattığı proje kapsamında Kartal’da ikamet eden kadınlara, belediyenin çeşitli faaliyet merkezlerini görme fırsatı sunuyor.

Belediyenin özellikle kadın emeğine yönelik çalışmalarının anlatıldığı gezilerin bu seferki konukları Yalı ve Topselvi mahallelerinde ikamet eden Kartallı kadınlar oldu.

Tanıtım gezisinde Petrol İş Mahallesi’ndeki Kadın Danışma Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gönüllü kadınların oluşturduğu ve depremzedeler için üretilen ürünlerin yer aldığı atölye, Yakacık Mahallesi’ndeki halı-kilim atölyesi, Hürriyet Kültür Merkezi aşçılık kursu ve Yakacık Bayram Demirkol Parkı gibi önemli noktalar, Kartallı kadınlara tanıtıldı.

Ziyaret edilen her merkezde yetkililere sorular soran Kartallı kadınlar, devam eden danışma hizmetleri, eğitimler ve faaliyetler ile ilgili de bilgi aldı.

‘Yalı, Yunus ve Topselvi’de Pek Çok Farklı Değişiklik ve Hizmete İmza Atacağız’

Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda düzenlenen öğlen yemeğinde ağırlanan Kartallı kadınlara Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan ile Halkla İlişkiler ve Komşu İletişim Merkezi Müdürü Burcu Türkoğlu eşlik etti.

Deniz Karacan geziye katılan tüm kadınlara teşekkür ederek Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde bu tarz projelerin devam edeceğini belirtti, kadın emeği ve iş gücü katılımının ekonomiye olan önemli katkılarından bahsetti.

Yemeğe katılarak Kartallı kadınları ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise Yalı, Yunus ve Topselvi Mahalleri için başta imar planları olmak üzere pek çok farklı değişiklik ve hizmete imza atacaklarını söyledi.

‘Bölgede Büyük Bir Değişim Başlamak Üzere’

Yapımında sona yaklaşılan Yalı, Yunus Topselvi Kültür Merkezi’nde kadınlar için pek çok eğitim ve kurs seçeneği olacağını belirten Başkan Yüksel, ayrıca bu kültür merkezinde ailelerin de rahatça gelebileceği bütçe dostu bir sosyal tesisinin yer alacağını ifade etti.

Bölgede büyük bir değişimin başlamak üzere olduğunu da sözlerine ekleyen Kartal Belediye Başkanı, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif yer alacakları projelere destek verdiklerini ve bundan sonra hayata geçirecekleri diğer projeler için de bunu öncelediklerini ifade etti.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Kartal Belediyesi Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI