DEMİR: “ÜLKEMİZ MAALESEF TÜM ALANLARDA OECD ÜLKELERİ ARASINDA GERİ SIRALARDA YER ALMIŞTIR

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi olan Deniz Demir, OECD tarafından uygulanan PISA 2022 raporuna ilişkin açıklama yaptı. Demir, açıklamasında şunları kaydetti:
 Tarih: 06-12-2023 16:05:23
DEMİR: “ÜLKEMİZ MAALESEF TÜM ALANLARDA OECD ÜLKELERİ ARASINDA GERİ SIRALARDA YER ALMIŞTIR

Türkiye’nin, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından uygulanan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2022 raporundaki durumu TBMM’ye taşındı. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, "Türkiye, matematik alanında 37 OECD ülkesi arasında 32'nci sırada yer aldı. Fen bilimleri alanında 37 OECD ülkesi arasında 29'uncu sırada, okuma becerileri alanında ise 37 OECD ülkesi arasında 30'uncu sırada yer aldı. Ülkemiz maalesef tüm alanlarda OECD ülkeleri arasında geri sıralarda yer almıştır" dedi.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi olan Deniz Demir, OECD tarafından uygulanan PISA 2022 raporuna ilişkin açıklama yaptı. Demir, açıklamasında şunları kaydetti:

"ÜLKEMİZ OECD ÜLKELERİ ARASINDA GERİ SIRALARDA YER ALMIŞTIR"

“Türkiye, matematik alanında 37 OECD ülkesi arasında 32'nci sırada yer aldı. Fen bilimleri alanında 37 OECD ülkesi arasında 29'uncu sırada, okuma becerileri alanında ise 37 OECD ülkesi arasında 30'uncu sırada yer aldı. Ülkemiz maalesef tüm alanlarda OECD ülkeleri arasında geri sıralarda yer almıştır. Sürekli değişen müfredat ve eğitim sistemi, öğrencilere yeterli imkanların sağlanmaması, 2023 yılında ülkemizde hâlâ okullarda öğretmen, laboratuvar ve eğitim materyallerinde eksiklikler olması AKP’nin eğitime verdiği önemi gözler önüne sermektedir.

"TÜRKİYE'DEKİ ÖĞRENCİLERİN SOSYO-EKONOMİK DURUMLARININ OECD ÜLKELERİNE GÖRE DÜŞÜK SEVİYEDE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ"

PISA 2022 raporuna göre Türkiye’deki öğrencilerin sosyo-ekonomik durumlarının OECD ülkelerine göre daha düşük seviyede olduğu tespit edilmiştir. Türkiye okuma becerilerinde 2003 yılında 35’inci iken, 2022 yılında 36’ncı, matematik becerilerinde 2003 yılında 33 üncü iken, 2022 yılında 39’uncu, fen becerilerinde ise 2003 yılında 33 üncü iken 2022 yılında 34 üncü olmuştur. PISA uygulamasının gerçek değerlendirmesi tüm ülkeler arasındaki sıralamadır.

2022 PISA raporunda Türkiye'de öğrencilerin yüzde 33'ü (en büyük pay) sosyo-ekonomik ölçeğin en alt uluslararası seviyesinde yani beşte birlik dilimde yer aldı; bu da onların 2022'de PISA sınavına giren en dezavantajlı öğrenciler arasında olduğu anlamına geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu verilerle övünmesi anlaşılır gibi değil.

"TÜRKİYE'DE YAKLAŞIK HER 10 ÖĞRENCİDEN 3'ÜNÜN OKULDA KENDİNİ YALNIZ HİSSETTİĞİNİ BİLDİRDİĞİ RAPORLANDI"

Araştırmada Türkiye’de yaklaşık her 10 öğrenciden 3'ünün okulda kendini yalnız, dışlanmış gibi ve okula ait değilmiş gibi hissettiğini bildirdiği ve Türkiye’deki öğrencilerin yüzde 27’sinin zorbalık içeren davranışlardan herhangi birine uğradığını bildirdiği raporlanmıştır.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI