ÇATALCA’DA NAKKAŞ’LI EYÜP PEHLİVAN’A TARİHİ VEFA

ÇATALCA’DA NAKKAŞ’LI EYÜP PEHLİVAN’A TARİHİ VEFA
 Tarih: 11-08-2023 23:39:25
ÇATALCA’DA NAKKAŞ’LI EYÜP PEHLİVAN’A TARİHİ VEFA

Çatalca’ya kazandırdığı cumhuriyet tarihinin en önemli hizmetleriyle ilçeye adeta altın çağını yaşatan Başkan Mesut Üner kusursuz kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle sadece bölgenin değil tüm Türkiye’nin dikkatlerini üzerine çekmeye devam ediyor. Çatalca, Başkan Mesut Üner ile birlikte bu kez merkezinde vefa olan unutulmaz ve çok ses getiren bir spor günü yaşadı. Çatalca Belediyesi geleneksel yağlı güreşlerine Başkan Mesut Üner tarafından bu yıl 1908 yılında başpehlivan olan Çatalca Nakkaş mahalleli Eyüp pehlivanın adı verildi.

 

TARİHİ ORGANİZASYON BİR GÜN ÖNCESİNDEN BAŞLADI

Başkan Mesut Üner’in bizzat yönettiği kusursuz ‘’Çatalca Belediyesi Nakkaş’lı Eyüp Pehlivan Geleneksel Yağlı Güreşleri’’ organizasyonu bir gün öncesi Nakkaş mahallesinde başladı. Eyüp Başpehlivan mezarı başında dualarla kabri başında ziyaret edildikten sonra ilçe protokolü, sporcular, Eyüp Başpehlivan’ın torunları, akrabaları, mahalle halkı ve basın mensuplarının katılımıyla yemek programı organize edildi.

 

ORGANİZASYON KATILIMCILARDAN TAM NOT ALDI

Ertesi gün Çatalca halkı, bölge halkı ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen spor severler için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığı gözlendi ve ‘’Çatalca Belediyesi Nakkaş’lı Eyüp Pehlivan Geleneksel Yağlı Güreşleri’’ organizasyonu katılımcılar tarafından tam not aldı. Organizasyona yerel ve ulusal basın mensupları yoğun katılım sağladı. Güreş organizasyonu boyunca seyircilere sürekli ikramlar yapıldı.

 

DUALI ÇAYIRLARIN MARKA İSİMLERİ ÇATALCA’DA BULUŞTU

‘’Çatalca Belediyesi Nakkaş’lı Eyüp Pehlivan Geleneksel Yağlı Güreşleri’’ organizasyonuna 662. Tarihi Edirne Kırkpınar Başpehlivan’ı Yusuf Can Zeybek, ile diğer dualı çayırların marka isimleri başpehlivanlar; Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Taş, İsmail Balaban, Osman Aynur, Ertuğrul Dağdeviren, Recep Kara ve Abdullah Güngör gibi değerli isimler dualı çayırda ter döktü.

ÇATALCA’DA GÜREŞ AĞASI YİNE DEĞİŞMEDİ

Çok çekişmeli geçen ‘’Çatalca Belediyesi Nakkaş’lı Eyüp Pehlivan Geleneksel Yağlı Güreşleri’’ güreş ağası ihalesi yine Çatalca’da çok sevilen ve sayılan Şeref Tatlı tarafından kazanıldı. Şeref Tatlı bu büyük gururu seyircilerin alkışları eşliğinde tribünleri selamlayıp yaşadı.

 

ÇATALCA BELEDİYESPOR GÜNE DAMGASINI VURDU

Başkan Mesut Üner’in göreve gelir gelmez kuruluşunu gerçekleştirdiği Çatalca Belediyespor’un güreş takımı sporcuları rakiplerine dualı çayırı adeta dar ederek, tüm dikkatleri üzerine çekti, büyük alkış aldı.

 

MUSTAFA TAŞ TARİHİ GÜNÜN KAZANANI OLDU

Başpehlivan Mustafa Taş, tüm rakiplerine dualı çayırı dar ederek günün zafer kazanını oldu. Mustafa Taş zafer turu atarken oldukça duygusal anlar yaşadı ve böylesi kusursuz bir organizasyondan dolayı Başkan Mesut Üner’e teşekkür ederek tebriklerini iletti.

 

BAŞKAN MESUT ÜNER; ‘’ÇATALCAMIZ HER ALANDA BAŞARILARIYLA ADINI DUYURMAYA DURMAKSIZIN DEVAM EDECEK.’’

Başarılı geçen tarihi organizasyon sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Üner; ‘’Bu yıl Çatalca Belediyesi yağlı güreşlerimize Nakkaş’lı Eyüp Başpehlivanımızın ismini verip, organizasyonumuzun merkezine vefamızı konumlandırdık. Ülkemizin dört bir yanından yoğun bir katılım sağlanması bizleri oldukça onurlandırdı. Günü zaferle tamamlayan Mustafa Taş kardeşimi ve dualı çayırımıza terini döken tüm pehlivanlarımızı yürekten tebrik ederim. Ayrıca yeniden güreş ağamız olan Şeref Tatlı’yı kutlar, yağlı güreşlerimize destekleri için çok teşekkür ederim. Daha nice kusursuz organizasyonlarımızı ve tarihe geçen yatırımlarımızı Çatalcamıza kazandırmaya durmaksızın ilk gün ki aşkla devam edeceğiz. Hayırlı olsun’’ dedi

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI