Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e tebrik ziyaretinde bulundu.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan aday adayı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e tebrik ziyaretinde bulundu.
 Tarih: 12-10-2023 16:36:11
Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e tebrik ziyaretinde bulundu.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan aday adayı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e tebrik ziyaretinde bulundu. Özel, "İstanbul İl Kongresi'nin çok olumlu bir etki yarattığını pazar günü veya pazartesi gününün ilk saatlerinden itibaren hep birlikte görüyoruz. İstanbul'la ilgili umudumuz, İstanbul'la ilgili bundan sonraki sürece yönelik çok olumlu beklentilerimiz pazar gününden sonra bir kat daha artarak bugünkü ziyarete gelirken ki duygu durumumuzu oluşturdu. Ben bütün ekibimiz adına CHP Grubu'ndaki her bir milletvekili adına bir kez daha başarılar diliyorum" dedi. Özel, bir soru üzerine de "Bu kongre İstanbul için çok iyi bir sonuç doğurdu, Türkiye için doğurduğu sonuçları da o gün gelince tartışacağız" diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen pazar günü yapılan CHP İstanbul İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilerek dün Canan Kaftancıoğlu'ndan görevi devralan Özgür Çelik’e tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaret, Sarıyer’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleşti. Özel'i makam odasında ağırlayan Çelik, ziyaretinden dolayı Özgür Özel'e teşekkür etti.

İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Çelik’i tebrik ederek konuşmasına başlayan Özel şunları söyledi: 

"PARTİMİZ BİZDEN, AYRIŞMADAN BİRLEŞMEMİZİ, GÜÇLENMEMİZİ VE GÖREVLERİMİZİ TİTİZ BİR ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEMİZİ BEKLİYOR: İstanbul İl Kongresi'nin 3 sonucu var. Biri sayısal sonuç. O sonuçla şu an meşgul değiliz, o delegelerimizin verdiği karar. Diğeri, Türkiye siyaseti üzerinde yaratacağı etki, psikolojik etki. Çok olumlu bir etki yarattığını pazar günü veya pazartesi gününün ilk saatlerinden itibaren hep birlikte görüyoruz. Ama bir yandan da CHP üzerinden bütün Türkiye'ye, İstanbul'daki çok değerli delegelerimizin verdiği bir mesaj var. Bir profile oy verdiler. Ben o profile dikkat çekmek istiyorum. O da kırklı yaşlarında, partide yetişmiş, partide yaptığı önceki görevini başarıyla yapmış. Demokratik bir şekilde bir üst göreve talip olmuş ve kongre sırasında İstanbul'u daha iyi nasıl yöneteceğini, İstanbul'u nasıl yöneteceğini anlatan ve bunun dışında bir başka tartışmayla meşgul olmayan bir adaya görevi verdi delegelerimiz. Partimiz bizden önümüzdeki yerel seçim gündemini de gözeterek kongre ve kurultay süreçlerini tamamlamamızı, yenilenmemizi, ayrışmadan birleşmemizi, güçlenmemizi ve görevlerimizi titiz bir şekilde yerine getirmemizi bekliyor.

2019 SEÇİMİNİN SANDIKLARINA NASIL SAHİP ÇIKTIĞINIZI, NASIL UYUMLU BİR ÇALIŞMA YAPTIĞINIZI DOĞRUDAN BEN İKİNCİ BÖLGENİN SORUMLU GRUP BAŞKAN VEKİLİ OLARAK GÖRMÜŞTÜM: Şüphesiz İstanbul İl Başkanlığı CHP'deki en önemli temsiliyet ve en ağır sorumluluklardan bir tanesidir. Onu sizin geçmişinizdeki, geçmiş pratiğinizdeki, siyasi yolculuğunuzdaki başarılara baktığımızda ki çok yakından tanıdığımız bir isimsiniz. Bahçelievler İlçe Başkanı olarak görev yaptığınız süreçte biz sizinle birlikte 2019 seçiminin oradaki sandıklara nasıl sahip çıktığınızı, devamındaki süreçte genç yeni CHP grubuyla nasıl uyumlu bir çalışma yaptığınızı doğrudan ben 2. Bölge'nin sorumlu grup başkanvekili olarak görmüştüm. Bir yerel siyasetteki belediyelerimizin başarılarının örgütümüz tarafından halka iyi anlatılması, şüphesiz bu süreçte en çok ihtiyaç duyacağımız şeydir. Bu konuda ilçe başkanlığı görevinde de bunu çok ısrarla üstünde duruyordunuz. Sosyal medya paylaşımlarından, basından takip ettiğimiz demeçlerinize kadar ve örgüte de devamlı bu görevi yüklüyordunuz.

PARTİMİZ AÇISINDAN BİR KEZ DAHA BÜYÜK BİR UMUT DALGASININ YÜKSELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM: Biz belediyelerimiz çalışıyor. Temiz belediyecilik yapıyorlar. Halkçı Belediyecilik yapıyorlar. Bunu anlatmak bize düşer diye. Şimdi İstanbul'da 14 belediyemizi arttırmak gibi bir sorumluluğumuzun olduğu, elimizi, kolumuzu bağlayan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluk sağlayamamanın verdiği sıkıntıyı aşmamız gereken bir süreçteyiz. Özellikle de 39 ilçe başkanımızla, ilçe başkanlığından gelen, onların sorunlarını, beklentilerini bilen, onların nasıl katkılar yapabileceği konusunda potansiyellerini en doğru değerlendirebilecek isim bu kritik seçimde İstanbul İl Başkanı olma görevini üstlendi. Ben bunu çok büyük bir avantaj görüyorum. İlçe başkanlarımız açısından da bunu bir avantaj, rahat çalışma olanağı olarak değerlendiriyorum. Bizler de sizin seçiminize hep birlikte takip ettik. Türkiye'nin gözü üzerinde olan bir kurultaydan verdiğimiz mesajların delege tarafından da tasdik edilmesi ve ardından yürüttüğünüz süreç açısından da ben partimiz açısından bir kez daha büyük bir umut dalgasının yükseldiğini düşünüyorum. Sizin şahsınızda, yönetimdeki bütün arkadaşlara şüphesiz onlara da çok görev düşecek. Yedek Yönetimiz, İl Disiplin Kurulumuza ve bundan sonra görevlendireceğimiz komisyonlarda görev alacak tüm arkadaşlarımıza ve bütün üyelerimize başarılar diliyoruz. İstanbul'la ilgili umudumuz, İstanbul'la ilgili bundan sonraki sürece yönelik çok olumlu beklentilerimiz pazar gününden sonra bir kat daha artarak bugünkü ziyarete gelirken ki duygu durumumuzu oluşturdu. Ben bütün ekibimiz adına CHP Grubu'ndaki her bir milletvekili adına bir kez daha başarılar diliyorum."

ÖZGÜR ÇELİK: İLÇE YÖNETİCİLERİNİN NEREDEYSE YARISINA YAKINI GNEÇLERDEN OLUŞUYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Özgür Özel’e ziyareti için teşekkür ederek, "Hem bu nazik ziyaretiniz için hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki büyük mücadeleniz için size ve kıymetli başkanlarımıza sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Tabii İstanbul Kongresi'nde kırklı yaşlarda bir genç il başkanı seçildi ama bu kongrenin ilçe süreçlerini değerlendirdiğimiz zaman da gencecik arkadaşlarımız ilçe başkanı oldu. Neredeyse yarısına yakını gençlerden oluşuyor. 25 yaşında, 27 yaşında, 33 yaşında gencecik arkadaşlar var ama çok tecrübeli arkadaşlar da var. Aslında sadece il başkanı değil, bir anlamıyla ilçelerde de genç ilçe başkanlarıyla çok tecrübeli arkadaşlarımızın enerjisinin buluştuğu bir sonuç İstanbul'da ortaya çıktı. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi.

Öte yandan, açıklamaları sırasında Özgür Çelik, AKP'li Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurultay videosunu partililere izletmesine ilişkin olarak "Üçüncü sınıfa giden çocuklar ekonomi konuşmaya başlamış, gençler geleceklerini başka ülkede aramaya başlamışken biraz iktidar partisinin temsilcileri bu konulara odaklanmalı" dedi.

ÖZEL: BU KONGRE İSTANBUL İÇİN ÇOK İYİ BİR SONUÇ DOĞURDU, TÜRKİYE İÇİN DOĞURDUĞU SONUÇLARI DA O GÜN GELİNCE TARTIŞACAĞIZ’

Bu arada, Özgür Özel, bir gazetecinin, "Özgür Çelik’in kazanmasıyla ilgili sizin listenizin kazandığı hakkında yorumlar var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz’’ sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben her alandaki vesayet savaşlarını reddediyorum. Bana da sayın başkana da geçmiş dönemlerde çeşitli yakıştırmalar yapıldı. Ben sayın başkanın kimin adayı olduğunu sorduklarında Atatürk’ün resmini kaldırdığı konuşmayı çok beğendim. İstanbul İl Kongresi’ne katılmayı düşünüyordum ama bazıları bu kongreyi sanki bir erken kurultaya çevirmeye çalışıyordu. Oysa ki İstanbul İl Kongresi, İstanbul Örgütü’nün kongresidir ve kendi kararlarını verecekleri kongredir. Bu kongrenin gelecek açısından doğuracağı sonuçlar zaten gelecekte görülecek. Bugünden o konuda, sayılar ve başka şeyler konuşmak yerine, kongrenin bugün İstanbul açısından doğurduğu sonuçlara bakmak lazım. Bu kongre İstanbul için çok iyi bir sonuç doğurdu, Türkiye için doğurduğu sonuçları da o gün gelince tartışacağız.’’

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI