Kartal Belediyesi’nden Ücretsiz YKS Tercih Danışmanlığı

Kartal Belediyesi’nden Ücretsiz YKS Tercih Danışmanlığı
 Tarih: 28-07-2023 22:49:31
Kartal Belediyesi’nden Ücretsiz YKS Tercih Danışmanlığı

Kartal Belediyesi tercih döneminde Yükseköğretim Kurumları (YKS) sınav sonuçlarına göre tercih yapacak olan üniversite adaylarına “Ücretsiz YKS Tercih Danışmalığı” hizmeti vermeye başladı.

Kartal Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iki farklı yerde kurulan Tercih Danışma Merkezleri’nde, uzman eğitim danışmanları tarafından verilen danışmanlık hizmetiyle gençlere sahip oldukları yüzdelik dilimleri ile ilgili veriler paylaşılıyor, tercih alternatifleri ve tercih edebilecekleri okullar ile ilgili bilgiler veriliyor ve merak ettikleri konularda gençler bilgilendiriliyor.

Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Kartal Meydanı’na kurulan ve 10.00 – 18.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet veren çadırda YKS’ye giren öğrencilere uzman eğitim danışmanları tarafından puanları, yetenekleri ve beklentileri doğrultusunda en doğru seçimi yapmaları için danışmanlık hizmeti veriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Parkının girişine kurulan merkezde de yine eğitim danışmanları görev alarak YKS’ye giren gençlere tercih edebilecekleri üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi veriliyor.

Başkan Yüksel, Tercih Yapacak Gençleri ve Ailelerini Tercih Çadırlarına Davet Etti

Ücretsiz sunulan danışmanlık hizmeti ile okul ve bölüm tercihleri sırasında yoğun stres yaşayan gençlerin yüklerini bir nebze olsun hafifletmek istediklerini belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel;

“Kartallı kardeşlerimizin, puanları ve ilgi alanları doğrultusunda en doğru tercihi yapabilmeleri amacıyla yoğun bir çalışma yürüten “Ücretsiz YKS Tercih Danışmalığı”,  üniversite adayı gençlerimiz için hizmet veriyor. Gençlerimizin kapsamlı bir şekilde bilgilendirilmeleri, geleceklerini doğru yönlendirmeleri ve bilinçli tercih yapabilmeleri amacıyla gençlerimiz ve ailelerini ücretsiz danışmanlık noktasını ziyaret etmeye davet ediyorum.” dedi.

YKS tercih süreci ise 27 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Kartal Belediyesi Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI