ATATÜRK'ÜN SESİ GÖKLERDE

ATATÜRK'ÜN SESİ GÖKLERDE
 Tarih: 30-10-2023 15:43:34
ATATÜRK'ÜN SESİ GÖKLERDE

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında yapay zekâ teknolojisiyle Atatürk’ün sesini gerçeğe en yakın haliyle üreten Teknosa ve Cumhuriyet’in 100.  Yılında kuyruğunda Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti ve imzası yer alan 100. uçağı “Cumhuriyet”i filosuna katan Pegasus Hava Yolları, 29 Ekim’de yolculara Atatürk’ün sesiyle sürpriz yaptı.

Teknosa ve Pegasus Hava Yolları iş birliğiyle 29 Ekim’in ilk saatlerinde ‘Cumhuriyet’ isimli uçakla İstanbul’dan İzmir’e seyahat eden yolcular çok özel anlara tanıklık etti. Uçuş için koltuklarında yerini alan yolcular her zaman alışık oldukları anons dışında, kaptan pilotun özel anonsu ile Teknosa’nın “İkinci yüzyılda da en büyük armağan: Türkiye Cumhuriyeti” projesi kapsamında yapay zekayla ürettiği Atatürk’ün sesini duydu. Atatürk, gerçeğe en yakın haliyle üretilen sesinden yolculara, “Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır” ve “Cumhuriyet prensiplerini sevdiriniz. Bunu kalplere yerleştirmek için hiçbir fırsatı ihmal etmeyiniz.” sözleriyle seslendi. Bu etkileyici ve güzel projeye yolcular uzun bir süre alkışlayarak karşılık verdi.

 

Yaratıcı koltuğunda 4129Grey’in oturduğu “İkinci yüzyılda da en büyük armağan: Türkiye Cumhuriyeti” projesi kapsamında ‘Generative AI’ yapay zekâ teknolojisiyle Atatürk’ün sesi, farklı tarihlerde yaptığı konuşmalardan binlerce tonlamasını analiz ederek elde edildi. Teknosa, Atatürk’ün kendi sesinden daha önce hiç duyulmayan sözlerini Türk halkına armağan etti.

Bu etkileyici ve güzel sürprizin videosu ise 29 Ekim günü Teknosa ve Pegasus Hava Yolları sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI