‘VİSİT İSTANBUL’ İSTANBUL’UN DÜNYAYA AÇILAN YÜZÜ OLACAK

‘VİSİT İSTANBUL’ İSTANBUL’UN DÜNYAYA AÇILAN YÜZÜ OLACAK
 Tarih: 13-12-2023 13:57:46
‘VİSİT İSTANBUL’ İSTANBUL’UN DÜNYAYA AÇILAN YÜZÜ OLACAK

İMAMOĞLU: KANAL HAYALLERİYLE İSTANBUL'U 

MAHVETMEYE HİÇ KİMSE İZİN VERMEDİ, VERMEYECEK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, turizmde yeni nesil iletişim stratejileri kapsamında ‘Visit İstanbul’ web portalını, ‘İstanbul Creators Club Platformu’ ve dünyanın ilk yapay zeka rehberi uygulamasını kamuoyuna tanıttı. “Bugün tanıtımını yaptığımız Visit İstanbul, İstanbul’un dünyaya açılan kapısıdır” diyen İmamoğlu, “Bazen çölün ortasında insanlar bir hayal kurabilir ve gözünde canlandırdığı bir şehri betonlarla, kanallarla var edebilirler. Bu da bir başarıdır. Ama İstanbul öyle bir şehir ki, binlerce yıldır insanların taş üstüne taş koyarak, kendi kültürlerini birbirine karma hale getirerek bize öyle bir medeniyet bırakmışlar ki… Burada öyle kişisel beton hayalleriyle, kanal hayalleriyle İstanbul'u mahvetmeye hiç kimse izin vermedi, vermeyecek” ifadelerini kullandı. 

BEŞİKTAŞ / İSTANBUL 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), turizmde yeni nesil iletişim stratejileri kapsamında “Visit İstanbul” web portalını hayata geçirdi. Visit İstanbul ile birlikte, “İstanbul Creators Club Platformu” ve dünyanın ilk yapay zeka rehberi uygulaması da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla, özel bir otelde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Bilgilendirici video gösterimleriyle başlayan tanıtım toplantısında ilk olarak, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Rızvanoğlu ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Yeliz Yücel tarafından, “Kültürel Mirasa Engelsiz Erişim” konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından konuşan İmamoğlu, “Bizler, İBB olarak, turizm vizyonumuzda 2029 yılına dek hedefimiz; kentimize gelecek turist sayısını artırırken her bir ziyaretçinin İstanbul’da geçirecekleri zamanı uzatmak, böylece şehrimizin ekonomisine de katkı sağlamak” dedi. 

“YEREL ORTAKLIKLARA ÖNEM VERİYORUZ”

“Bu hedefe ulaşmak için turizm sektörü ile iletişimimizi güçlendirmemiz gerektiğini düşünerek, 2019 yılında İstanbul Turizm Platformu’nu kurduk” diyen İmamoğlu, “Turizm Platformumuzun sektörle yaptığı birebir çalışmalar yanında, Turizm Müdürlüğümüz de belediye içinde güçlü bir mekanizma olarak plan ve programlarına devam ediyor” şeklinde konuştu. Bu kapsamda yaptıkları çalışmalar ve ürettikleri projelerin detaylarını kamuoyu ile paylaşan İmamoğlu, “Bunun yanı sıra yerel ortaklıklara da önem veriyoruz. Bu doğrultuda 11 büyükşehir belediyesi olarak bir araya gelip, turizm konusunda çalıştaylar da düzenliyoruz. Bu çalıştaylar sonucunda eko-turizme ve kırsal turizme yatırım yapmamız gerektiğini gördük. İstanbul, kültür turizmi konusunda dünya ölçeğinde benzersiz bir konumda yer alıyor. İBB Miras tarafından şehre kazandırdığımız kültürel mirasımız hem İstanbullulara hem de yabancı ziyaretçilere zengin bir içerik sunuyor. İstanbul’un kültürüne ve sanatına yaptığımız yatırımlar artarak devam edecek, ancak alternatif turizm türlerini de geliştirmemiz gerektiğini görüyor ve bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. Spor, sağlık, kongre ve eğitim turizmi konusundaki yatırım planları da çalışmalarımız arasında” bilgilerini aktardı. 

“VİSİT İSTANBUL, İSTANBUL’UN DÜNYAYA AÇILAN KAPISIDIR”

“Bugün tanıtımını yaptığımız Visit İstanbul, İstanbul’un dünyaya açılan kapısıdır” diyen İmamoğlu, “Bu platform ile birlikte, tarihin bu büyüleyici kentinin turizm ekosistemini sürdürülebilir, nitelikli ve ortak akılla inşa etmenin heyecanını paylaşıyor, tüm sektör paydaşlarımızla İstanbul’un hikâyesini en yaratıcı ve özgün biçimde anlatmayı hedefliyoruz. Visit İstanbul hesapları, ‘Creators Clup’, yapay zekâ uygulaması da tıpkı İBB Miras uygulaması gibi, ‘Bosforus’ gibi, ‘İstanbul Card’ gibi İstanbul’un turizmini yeniden canlandıracak nitelik çalışmalarımızdan olacak. İstanbul’un, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin turizm hedeflerini hayata geçirerek, kentimizi hak ettiği marka şehir değerine hep birlikte kavuşturacağımızdan eminim” ifadelerini kullandı. “İstanbul'un her ilçesi bile, dünyaya iz bırakacak seviyede niteliğe ve kimliğe sahip” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“MERKEZDEN ALINAN KARARLARLA İSTANBUL'UN 

TANITIMININ YAPILAMAYACAĞINI GÖRÜYORUM”

“Şişli Belediye Başkanımız burada. Şişli, Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar veya Fatih, Beyoğlu veya Eyüpsultan… Sayamayacağımız kadar her ilçesi, aslında dünya ölçeğinde özel bir yere sahip olabilecek kabiliyete ve kimliğe sahip. Yerelde çok güçlü politikalar üretmek ve yerelde birlikte düşünmek, birlikte karar almak… Kaldı ki turizm sektörünün her temsilcisini, her yöneticisini tanıdığımda, gerçekten bu şehirle bir kez daha gurur duyuyorum. Çünkü çok atılımcı, girişimci ve kendi alanında çok özenli başarılara imza atmış insanlardan oluşan muazzam bir sektöre sahibiz. Her daim merkezden, yani Ankara'dan İstanbul turizmine şekil verecek kararların alınması veya bu yönde adımların atılmasının yerine, İstanbul'da daha özgün bir yapının kurulması, İstanbul'da daha güçlü bir kimliğin ortaya konulması, daha yerelden, valiliğinden ve bütün kurumlarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, yerel yönetimlerinden, yani 39 ilçesinden sivil toplum kuruluşlarına, meslek örgütlerine varıncaya kadar muazzam bir iş birliğinin dünyada benzeri olmayan, inanın en özel başarılara imza atacak bir seviyeye İstanbul turizmine taşıyacağını ben yürekten biliyorum. Bu bağlamda bir yöntem eksikliği olduğunun da ve bu şekilde merkezden alınan kararlarla İstanbul'un tanıtımının da yapılamayacağını, İstanbul'da güçlü adımlar da atılamayacağını ve ne yazık ki yoğun bir biçimde güncel siyasetin bir parçası haline gelebileceğini görüyorum.”

“İSTANBUL GİBİ BİR NİMETE SAHİBİZ”

“İstanbul'un bu yönüyle özel olarak ele alınması ve belki de bu pilot uygulamanın başka kabiliyetli şehirlere, örneğin Muğla gibi, örneğin Antalya gibi ve buna benzer şehirlere de taşınmasının Türkiye turizmi açısından vazgeçilmez bir öncü planlama olacağını hepinizin huzurunda duyurmak isterim” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu: 

 

“Gerçekten dünyada eşi benzeri olmayan, hiçbir zaman tüketilmeyecek de bir kaynak olduğunu bildiğim; yani doğaya zarar vermeyen, bir fosil yakıt gibi olmayan, petrol gibi olmayan ve karşılığının bedeli yüzyıllar, bin yıllar geçse bile ödenemeyecek bir zenginliğe sahip olan, tarihi ve kültürüyle, medeniyetiyle, insanıyla ve tarifi çok zor olan İstanbul gibi bir nimete sahibiz. Bazen çölün ortasında insanlar bir hayal kurabilir ve gözünde canlandırdığı bir şehri betonlarla, kanallarla var edebilirler. Bu da bir başarıdır. Ama İstanbul öyle bir şehir ki, binlerce yıldır insanların taş üstüne taş koyarak, kendi kültürlerini birbirine karma hale getirerek bize öyle bir medeniyet bırakmışlar ki… Burada öyle kişisel beton hayalleriyle, kanal hayalleriyle İstanbul'u mahvetmeye hiç kimse izin vermedi, vermeyecek. Bu bakımdan biz, bu şehre dair çölün ortasında kurulmuş bazı şehirlerden ilham alarak, burada hayal kurmayı kendine vazife edinenlerle değil, bu şehirde binlerce yıllık kültürün, biriken insanlığın ortaya koyduğu eserlerle gurur duyan ve İstanbul'da hayallerini güçlendiren, İstanbul'la birlikte hayal kuran yeni bir akılla bu şehri yönettik ve yönetmeye devam edeceğiz. Bizim en derin aklımız, İstanbul'da bulunan 16 milyon kıymetli İstanbullunun aklıdır. Biz, o akla itibar ediyoruz. Turizm sektörü konusunda olsun, diğer alanlarda olsun, ortak aklın bizim en başarılı, en sihirli olduğunu belirtiyor, turizmi de bu anlamda ileriye taşıyacak o haritanın da onların aklıyla ortaya çıkmasını önemsiyoruz.”

Konuşmaların ardından İmamoğlu, aralarında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski Turizm Bakanları Algan Hacaloğlu ve Bahattin Yücel’in de bulunduğu katılımlarla toplantı anısına fotoğraf çektirdi. 

VISIT İSTANBUL

İstanbul’un dünyaya açılan yüzü ‘Visit İstanbul’ web portalı, şehri ziyarete gelenleri turist olmaktan çıkarıp İstanbulluya dönüştürecek. Gelenekselin ötesine geçerek, yenilikçi bir yaklaşımla turizm iletişimini sıkıştığı ritüelden kurtarmayı hedefleyen ve herkesin deneyimini erişilebilir kılan Visit İstanbul, şehrin kaynaklarını ve kültürünü tüketmeyip besleyen bir yaklaşıma sahip. Ayrıca İstanbullunun aidiyetini ve duyarlılığını da arttıracak olan çalışma, ortak akılla İstanbul’un sesini tüm dünyaya duyururken, dünyanın en fazla takip edilen ve etkileşim gösteren şehir hesabı olmayı, dünyanın en katılımcı dijital ortamını sunmayı amaçlıyor.   

YAPAY ZEKA

Proje ile İstanbul’un yapay zeka rehberinin tanıtımı da yapılacak. Şehrin ziyaretçilerine, yolculukları boyunca sesli şekilde rehberlik edecek. Şubat 2024’te hayata geçirilecek yapay zeka uygulaması, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

ISTANBUL CREATORS CLUB

İstanbul’un tüm dünyaya tanıtılmasında benzersiz bir topluluk modeli olarak ortaya çıkan ‘Istanbul Creators Club’; her bir içerik üreticinin kendi gözünden İstanbul’u anlattığı içeriklerin, Visit İstanbul aracılığı ile dünyayla buluşturulmasını sağlar. Bu toplulukta yer alan her bir birey kendi yetenekleri ve kabiliyetleri dağarcığında katkıda bulunabilecekleri ve kendileri için de değer yaratabilecekleri projelere katılma fırsatı yakalayacaklar.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI