Kartal’da Hafta Sonu Türkü Rüzgârı Esti

Kartal’da Hafta Sonu Türkü Rüzgârı Esti
 Tarih: 18-12-2023 17:46:46
Kartal’da Hafta Sonu Türkü Rüzgârı Esti

Kartallılar, hafta sonunu birbirinden güzel türkülerin yer aldığı etkinliklerle geçirdi.

Kartal Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı konserde halk ozanı Aşık Veysel ve Pir Sultan Abdal türküleri ile anıldı. Yakacık Kültür Merkezi’nde yapılan konserde halk ozanlarının birbirinden değerli eserleri dinleyenlerle buluşurken, Erzincan 24 Doğa ve Kültür Varlıkları Koruma Derneği’nin Soğanlık Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Türküler Sesimizdir’ konseri ise izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

‘Türküler yurdumuz, mirasımız ve sesimizdir’

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Erzincan 24 Doğa ve Kültür Varlıkları Koruma Derneği’nin düzenlediği ‘Türküler Sesimizdir’ konserine katıldı. Başkan Gökhan Yüksel, türkülerin gelecek nesillere bırakılan bir miras olduğunu ifade etti. Kartal Soğanlık Kültür Merkezi’nde, ‘Türküler yurdumuz, mirasımız ve sesimizdir’ sloganı ile düzenlenen konserde Erzincan yöresine ait türküler seslendirildi.

Erzincan kültürünü yansıtan ve doğasının önemine dikkat çekilen geceye, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kartal Şube Yönetim Kurulu, Kültür Kardeşliği Platformu Başkanı Ömer İçmeli ve Yönetim Kurulu, Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Kenan Albayrak, Erzincan Tanyeri Nahiyesi Derneği Başkanı Vedat Bal ve Yönetim Kurulu, Hayat Ver Derneği Başkanı Erdoğan Köse, Avcılar Köyü Derneği Başkanı Murat Cömert, Altınbaşak Derneği Başkanı Şükrü Oğuzalp, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş Mali Müşavirler Odası Kartal Temsilcisi Fadime Öztop ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartal Soğanlık Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde sevilen sanatçılar Gamze Işık ve Erkan Özbey Erzincan türkülerini seslendirerek izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı. 

Sanatçı Gamze Işık ve Erkan Özbey’e teşekkür plaketi

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konseri düzenleyen Erzincan 24 Doğa ve Kültür Varlıkları Koruma Derneği yönetimine teşekkür ederek; “Güzel sesiyle bizlere nefes olan sanatçılarımıza ve konseri düzenleyen Erzincan 24 Doğa ve Kültür Varlıkları Koruma Derneği yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

“Kültürel mirasımızı yaşatmak bizler için önemli.”

Konserde konuşan Erzincan 24 Doğa ve Kültür Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Cemal Çiçek, kültürel mirasın öneminde dikkat çekerek, “Bugün, sizlerle Kartal’da buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Anadolu’nun kadim tarihini, Erzincan’ımızın Mamahatun Kervansarayı, Kemah Kalesi ve Abrenk Kilisesi gibi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak bizler için çok önemli. Bu özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve desteklerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

Konserin sonunda, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, sanatçı Gamze Işık ve Erkan Özbey’eteşekkür plaketlerini takdim etti.

Aşık Veysel ve Pir Sultan Abdal, Kartal’da Anıldı

Kartal’da yapılan bir diğer etkinlikte ise halk ozanı Aşık Veysel ve Pir Sultan Abdal, Kartal Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı konser ile anıldı. Aşıklık geleneğinin en büyük temsilcilerinden ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu ve Pir Sultan Abdal’ı anma konseri Yakacık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Halk ozanı Mehmet Ali Kızılgöz’ün sahne aldığı etkinlikte Aşık Veysel ve Pir Sultan Abdal’ın birbirinden değerli eserleri seslendirdi. İBB ve Kartal Belediyesi Meclis Üyesi İmam Aydın, başkan danışmanları, birim müdürleri, mahalle muhtarlarının da katıldığı ve yaklaşık 1 buçuk saat süren konser boyunca vatandaşlar, türkülere alkışlarla eşlik etti.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Kartal Belediyesi Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI