TUNCELİ’DE CEMEVİNDEN İSRAİL’E PROTESTO, FİLİSTİN’E DESTEK

TUNCELİ’DE CEMEVİNDEN İSRAİL’E PROTESTO, FİLİSTİN’E DESTEK
 Tarih: 21-10-2023 09:34:24
TUNCELİ’DE CEMEVİNDEN İSRAİL’E PROTESTO, FİLİSTİN’E DESTEK

Tunceli’de Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi öncülüğünde Filistin’e destek açıklaması gerçekleştirildi. Cemevi’nde düzenlenen etkinliğe, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Alevi dedeleri, kurum amirleri ile vatandaşlar da destek verdi. Açıklamada, İsrail karşıtı pankartlar taşınırken, Filistinlilere yönelik katliam lanetlendi.

Tunceli’de Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi öncülüğünde Filistin’e destek açıklaması yapıldı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun da katıldığı destek açıklamasında, İsrail’in saldırıları protesto edilirken, Filistin’e destek mesajları verildi. Cemevi adına açıklama yapan dede Ali Önal, İsrail katliamını lanetlerken, “Filistin’i işgal altında tutan İsrail, tüm insanlığın gözü önünde insanlık dramı yaşatmaktadır. Ne yazık ki dünya devletleri bu zulüm ve vahşet karşısında sessiz durmakta hatta destekleyen tutumlar sergilemektedir” dedi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu da yaptığı konuşmada, Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali, insanlığın tarafının belli olması gerektiğini ifade ederek zulmün bir an önce son bulması adına katılımcılar ile birlikte yapılan duaya katıldı.

“Katil İsrail” sloganlarının atıldığı açıklamada, Filistin’de hayatını kaybedenler için mumlar yakılarak dualar edildi.

Düzenlenen dayanışma etkinliği, katılımcılara lokma ve niyazların dağıtılmasıyla sona erdi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI