YENİKAPI’DAKİ 30 AĞUSTOS COŞKUSUNA ORTAK OLDU

YENİKAPI’DAKİ 30 AĞUSTOS COŞKUSUNA ORTAK OLDU
 Tarih: 31-08-2023 08:16:01
YENİKAPI’DAKİ 30 AĞUSTOS COŞKUSUNA ORTAK OLDU

İMAMOĞLU: BU ÜLKENİN GENÇLERİ TARİH YAZACAK

İBB, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, Yenikapı’da düzenlenen etkinliklerle kutladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da 30 Ağustos coşkusunu, İstanbullularla birlikte yaşadı. Alanı dolduran gençlere umutsuz olmamaları yönünde tavsiyede bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, “Asla karamsar olmayacağız. Kendimize güvenmekten, gelecek güzel günlere inanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Başka türlüsü, kendinize ihanet olur. Başka türlüsü, geçmişimize ihanet olur. Biz, Cumhuriyet’imizin bir asırlık ömründen ders çıkaran, ders alan ama aynı zamanda cesaretle önüne bakan bir milletiz. Hele hele bu şehrin, bu ülkenin gençleri tarih yazacaklar, tarih. En çok siz gençlere güveniyoruz” dedi. 

FATİH / İSTANBUL 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, İstanbullularla buluştu. Yenikapı Etkinlik Alanı’nı dolduran gençleri görünce aklına, 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya’yı 3-0 yenerek yarı finale yükselen Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın geldiğini belirten İmamoğlu, “Kızların gücü aklıma geldi. Kadınların gücü aklıma geldi. Buradan ‘Sultanlar’ı alkışlayalım mı” dedi. Vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan İmamoğlu, “30 Ağustos 1922’de milletçe benimsediğimiz o güçlü fikir, o büyük hedef, özgürlük ve tam bağımsızlıktı. Tam bağımsız Türkiye'ydi. Hepimizi birleştiren bu hedefe ulaşmak için milletçe, hepimiz, 86 milyon insanımızın atası, dedesi, ninesi milletçe ne gerekiyorsa onu yaptık. Kanımızı, canımızı, varımızı yoğumuzu ortaya koyduk. Ne yaptık? Birbirimizi ayrıştırmadık, ayırmadık, hepimiz için, hep birlikte mücadele ettik ve başardık” diye konuştu. 

“30 AĞUSTOS BİR SON DEĞİL, BAŞLANGIÇ”

30 Ağustos’un bir son değil, başlangıç olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Atatürk, ‘Bu zafer, bize bir imkan veriyor. Biz bu imkanı; memleketimizin, milletimizin, aydınlığa, mutlu ve rahata erişmiş geleceği için kullanacağız’ demiştir. 30 Ağustos zaferiyle kazandığımız bu imkanı, Cumhuriyet’i kurmak için kullandık. Aslında 30 Ağustos, Cumhuriyet için yola çıkış anıydı. Savaş meydanlarında, siperlerde elde ettiğimiz imkanı, çağdaşlaşma, aydınlanma ve pırıl pırıl bir gelecek yolunda dev adımlar atmak için kullandık. 30 Ağustos, bizi, hepimizi her türlü baskı ve esaretten kurtardı. O esaretten kurtarıp, Cumhuriyet’in eşit, özgür ve onurlu yurttaşları haline getiren mücadelenin en önemli, en kritik adımıdır. Onun için 30 Ağustos'u önemseyin. 30 Ağustos 1922’den bugüne, hiçbir güç milletimizin egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir ülke olmamızı engelleyememiştir; engelleyemeyecek. Hepiniz eşitsiniz, hepiniz özgürsünüz, hepiniz bu milletin asil evlatlarısınız. Bunu unutmayın” ifadelerini kullandı. 

“ASLA KARAMSAR OLMAYACAĞIZ”

Gençlere umutsuz olmamaları yönünde tavsiyede bulunan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Asla karamsar olmayacağız. Yılgınlık size yakışır mı? Yılgın bir tane genç var mı içinizde? Pırıl pırıl, heyecanlı gençlersiniz. Kendimize güvenmekten, gelecek güzel günlere inanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Başka türlüsü, kendinize ihanet olur. Başka türlüsü, geçmişimize ihanet olur. Onun için doğru bildiğimiz yolda, hep birlikte yürürsek hep birlikte pırıl pırıl aydınlığa koşarsak, eninde sonunda mutlaka başarırız. Bize, hepimize bu güveni veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, yol arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum. Aziz ruhları şad olsun. Sevgili gençler, 30 Ağustos, aynı zamanda bu yıl Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılındaki 30 Ağustos. Biz, Cumhuriyet’imizin bir asırlık ömründen ders çıkaran, ders alan ama aynı zamanda cesaretle önüne bakan bir milletiz. Hele hele bu şehrin, bu ülkenin gençleri tarih yazacaklar, tarih. En çok siz gençlere güveniyoruz. Bu şehrin ve bu ülkenin teminatı, siz gençlersiniz. Bugün 30 Ağustos'ta buradayız. 6 Ekim, İstanbul'un Kurtuluşu’nun da yüzüncü yılı. Orada da buluşacağız. 29 Ekim'de de buluşacağız. Hep birlikte, coşkuyla Cumhuriyet’imizi kutlayacağız. Nice nice yüz yıllara hep birlikte koşacağız. 86 milyonun kardeşliğiyle koşacağız. Hep birlikte coşacağız. Yolumuz açık olsun. Anadolu'nun şanlı zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” 

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına yapılan kısa film gösterildi. Ses, görüntü ve ışık gösterisiyle renklenen kutlamadaki coşku, Gülşen konseriyle doruğa ulaştı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI