Özgür Karabat,; 5 aylık faiz bilançosu: Depremzedeye yüzbinlerce konut yapılabilirdi

İktidarın ülkeyi sürüklediği ekonomik çıkmazda faiz ödemeleri dudak uçuklatan boyuta ulaştı. CHP’li Karabat, 2023’ün ilk 5 ayında faize ödenen 238 milyar TL’lik tutarla depremzedelere bedelsiz olarak 350 bin konut yapılabileceğini söyledi.
 Tarih: 17-06-2023 15:15:24
Özgür Karabat,; 5 aylık faiz bilançosu: Depremzedeye yüzbinlerce konut yapılabilirdi

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, 2023’ün ilk 5 ayında faize ödenen tutarla depremzedeler için 350 bin konutun yapılabileceğini söyledi.

Aynı zamanda CHP Ekonomi Masası üyesi olan Karabat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “AKP her fırsatta faize karşı olduğunu söylüyor ancak yılık ilk 5 ayında yapılan faiz ödemesi 238 milyar TL'yi buldu” dedi.

“Peki, bu para ile ne yapılabilirdi?” diye soran Karabat, şöyle devam etti:

“Faize ödenen 238 milyar TL ile her biri 100 metrekareden yaklaşık 350 bin konut yapıp depremzedelere bedelsiz vermek mümkündü. Ancak AKP deprem konutlarını depremzedelere taksitle satacak.

Sosyal devlet olmanın prensibi, kaynakların halk lehine öncelikli kullanılmasıdır. Burada kaynakların faize gittiğini net bir şekilde görebiliyoruz.

Ayrıca deprem konutları yapılıp sahiplerine teslim edildikten sonra tahsilatı başlayacak. Yani konut yapacak para var. Ama halk yine de borçlandırılıyor.

Türkiye'nin ekonomisinde bir krizden çok adil bölüşüm problemi vardır. Büyüyen ekonominin gelirini bir avuç azınlık alırken, halka yoksulluk dayatılmaktadır.

Dövizi tutmak için getirilen KKM'ye de 200 milyar TL aktarıldı. Hazirandaki kur artışıyla birlikte KKM'ye giden bir aylık paranın 100 milyar TL'yi aşması bekleniyor.

Yine vurguluyorum, para faize bulunuyor ancak fatura bilerek halka kesiliyor.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI