Edremit’te Ahilik Haftası kutlandı

Edremit’te Ahilik Haftası kutlandı
 Tarih: 18-10-2023 17:21:49
Edremit’te Ahilik Haftası kutlandı

Başkan Arslan Ahilik Haftası’na katıldı

Edremit ilçesinde 36. Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkilerle kutlandı. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da programa katılarak esnafların haftasını kutladı.

Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Edremit Mesleki Eğitim Merkezi ve Edremit ilçesinde esnaf ve sanatkarlar odalarının iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikler sabah Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı.  Akçay, Altınoluk ve Edremit’te lokma hayırları düzenlendi.

Ardından Şehit Hamdibey Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Rıza Tekin, Edremit’te ki esnaf odaları başkanları, siyasi parti temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar Yılmaz Akpınar Bulvarı ve Menderes Bulvarı’nı takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Filistin’de ki savaşta hayatını kaybedenler nedeniyle müzik ya da eğlence programları olmadan sessiz bir şekilde yürüyüş yapıldı.

 Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Esnaflar adına Edremit Kahveciler, Gazinocular ve Otelciler Odası Başkanı Mustafa Aydoğan, öncelikle Filistin’de İsrail tarafından gerçek gerçekleştirilen saldırıları kınadı. Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bu etkinliklerin çok önemli olduğunu vurguladı. Emeği geçenlere teşekkür etti.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da öncelikle Filistin’de ki İsrail vahşetini lanetlediğini bildirerek Filistin’in yanında olduklarını iade etti. Ahilik’in dostluğun, kardeşliğin ve paylaşmanın, yardımlaşmanın en güzel örneklerinden olduğunu belirterek esnafların haftasını kutladı.

36. Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Edremit ilçesinde ki esnaf ve sanatkârlar odaları başkanları ve temsilcileri, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ı makamında ziyaret etti.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Edremit Belediyesi Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI