CHP'li Karabat'tan "SEDDK" açıklaması: Sigorta şirketlerine el konuldu, vatandaşlar mağdur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK), Gri Sigorta ve Mellce Sigorta Kooperatifi’ne el koyduğunu ve yurttaşların mağdur olduğunu, süreci takip edeceğini açıkladı.
 Tarih: 10-12-2023 18:15:21
CHP'li Karabat'tan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK), Gri Sigorta ve Mellce Sigorta Kooperatifi’ne el koyduğunu ve yurttaşların mağdur olduğunu, süreci takip edeceğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK), Gri Sigorta ve Mellce Sigorta Kooperatifi’ne el koyduğunu ve vatandaşların mağdur edildiğini söyledi.

"Olayın üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen, işler çözüleceğine iyice karmaşık bir hal aldı" ifadelerini kullanan Karabat, "Sigortalara bağlı işlemler yapılamıyor, poliçe sahipleri ne yapacaklarını bilmiyor. Vatandaşlar endişeli bir şekilde bu sorunun çözülmesini bekliyorlar" dedi.

Ayrıca, şirketlere, "mevzuata aykırı işlemler ve kötü yönetimler" gerekçesiyle el konulduğuna vurgu yapan Karabat, faaliyet izinleri ve denetimlerde birilerine iltimas tanınıp tanınmadığına ilişkin soru işaretleri olduğunu kaydederek, "İşler bu noktaya gelmeden önlenebilir miydi?" diye sordu.

Karabat, konuya ilişkin süreci takip eeceklerini bildirdi.

Karabat'ın sosyal medya hesabı "X" (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşım şöyle:

"Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Gri Sigorta ve Mellce Sigorta Kooperatifi’ne el koydu. İki şirketin yönetimleri feshedildi ve yerlerine yeni yönetim kurulu üyeleri atandı.

Olayın üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen, işler çözüleceğine iyice karmaşık bir hal aldı. Sigortalara bağlı işlemler yapılamıyor, poliçe sahipleri ne yapacaklarını bilmiyor. Vatandaşlar endişeli bir şekilde bu sorunun çözülmesini bekliyorlar.

İki şirkette toplamda 130 bin poliçe söz konusu ve bu sektör için çok düşük bir miktar. SEDDK ve Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) bu konuyu çözmek için çalıştıklarını biliyorum. Buradan çağrı yapıyorum, ellerini hızlı tutsunlar. Vatandaşların mağduriyeti büyümesin.

"Atılan her adım kamuoyuna açıklanmalı"

Poliçeler çok fazla olmadığı için diğer sigorta şirketlerine dağıtılabilir. İki şirketin mal varlıklarının durduğu ifade ediliyor. Bunlar güvence altına alınmalı ve atılan her adım kamuoyuna açıklanmalı.

Şunu da ifade etmek isterim. SEDDK’nın açıklamasında “mevzuata aykırı işlemler ve kötü yönetimler” nedeniyle bu şirketlere el konulduğu belirtiliyor. Sigortacılık faaliyet izinleri ve denetimlerinde acaba birilerine iltimas mı tanındı?

İşler bu noktaya gelmeden önlenebilir miydi? Neden bu iki şirket SEDDK’nın tüm uyarılarına rağmen sorumluluklarını yerine getirmediler? Vatandaşlarımız merak etmesinler, süreci yakından takip etmeye devam edeceğim."

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI