Fatih Erbakan Sultangazi'de Konuştu : Asgari ücret 15 bin lira olmalı, işverenlere devlet destek olmalı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantı gerçekleşirken, Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan gönlündeki rakamı söyledi. Erbakan, "Şu anda da yine asgari ücretin 15 bin lira seviyesinde olması gerektiğini ifade ediyoruz. Tabii işverenlere de devletin ayrıca destek olması lazım." diye konuştu.
 Tarih: 13-06-2023 22:38:32
Fatih Erbakan Sultangazi'de Konuştu : Asgari ücret 15 bin lira olmalı, işverenlere devlet destek olmalı

Sultangazi'de Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul tarafından düzenlenen programda yerel basın ve STK temsilcileriyle bir araya geldi .

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Sultangazi'de partisinin ilçe teşkilatınca düzenlenen programda yerel basın ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Program sonrası partisinin ilçe teşkilatını da ziyaret eden Erbakan, burada yaptığı konuşmada, asgari ücrete ara zam için çalışmalarına ilişkin de konuştu.

Televizyonlarda yayınlanan dizilerdeki aile yapısına dikkati çeken Erbakan, şöyle devam etti:

"Aile yapımıza, kültürümüze, değerlerimize aykırı olan yayınların, ahlakı ifsat eden yayınların ıslah edilmesi için mücadele edeceğiz. Bakın bugün bir dizi yayınlanıyor. Kim kimin annesi, kim kimin babası, kim kimin çocuğu belli değil. Ahlakı ifsat etmek için sadece müstehcenlik olması gerekmiyor. Senaryoyla da gençlerin, çocukların ahlakını ifsat ediyor. 16-17-18 yaşında bir çocuk bunu izliyor. En azından normalleşiyor, tepkisizleşiyor. Böyle bir hayatın normal olduğuna, doğal olduğuna inanmaya başlıyor. O nedenle eğitim sistemiyle müfredatla beraber medyanın da mutlaka ıslah edilmesi lazım. Yine yeni nesillerin korunması için en önemli konulardan bir tanesi aile yapımızın korunmasıdır, aile müessesesinin korunmasıdır. Çünkü sağlıklı nesillerin yetişmesi sağlam bir aile yapısına bağlıdır. Sağlıklı nesilden kastım ahlaki, manevi ve psikolojik açıdan sağlıklı nesil."

Fatih Erbakan, borç, faiz, zam vergi ekonomisi yerine üretime, istihdama ve ihracata dayalı bir ekonomi modelinin uygulanmasının takipçisi olacaklarını kaydetti.

Paylaşımda, yönetimde ve yargıda adaletin tesis edilmesi için mücadele edeceklerinin altını çizen Erbakan, "Milli Görüş'ün temeli, kökeni adalete dayanır. Bizim inancımızın temeli adalete dayalı. Kamuda görevlendirmelerde, atamalarda akrabalık, yandaşlık, hemşehricilik, torpil yerine ehliyet, liyakat ve adaletin hakim olması için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI "15 BİN LİRA SEVİYESİNDE OLMALI"

Asgari ücretin 14 bin 750 lira olması gerektiğini daha önce belirttiklerini aktaran Erbakan, "Şu anda da yine asgari ücretin 15 bin lira seviyesinde olması gerektiğini ifade ediyoruz. Tabii işverenlere de devletin ayrıca destek olması lazım." dedi.

VERGİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME TALEBİ

Vergilerle ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğini vurgulayan Erbakan, şunları kaydetti: "Üretimde kullanılan enerjiden vergi almayarak, çeşitli teşviklerle, faizsiz uygun ödemeli kredilerle hatta geri ödemesiz hibelerle işvereni de sanayiciyi de üreticiyi de devletin desteklemesi ama bir yandan da milyonlarca asgari ücretliyi çoluğuyla, çocuğuyla perişan etmeden insan onuruna yaraşır bir hayatı sürdürmesi için bu maaşın verilmesi gerektiğine inanıyoruz. İnşallah gerçekleşir ve tabii biz de 8 milyon asgari ücretlimiz adına memnun oluruz."
"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Fatih Erbakan, borç, faiz, zam vergi ekonomisi yerine üretime, istihdama ve ihracata dayalı bir ekonomi modelinin uygulanmasının takipçisi olacaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından Erbakan, Sultangazi'de esnafı ziyaret etti.
NECMETTİN ERBAKAN, YÜZDE 102 YAPMIŞTI
1996'da başbakan olan Necmettin Erbakan,üç ay gibi bir sürede toplu iş görüşmelerinin işçinin istediği gibi neticelenmesi ile birlikte maaşlara yüzde 102 artış gerçekleştirmişti.

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI