Sultangazi Belediyesinden Dijital Dünyaya Dair Bir Sergi “Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış”

Sultangazi Belediyesi olarak gençleri sanatın büyülü dünyasına çekmek için sanatla dijitali birleştiriyoruz! Türkiye’nin ilk yapay zeka küratörü Avind’in de bulunacağı, Dijital sanat sergisi ve atölyelerden oluşan “Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış” programı, farklı dünyaların kapılarını aralıyor. Aynı zamanda araştıran ve üreten gençler için hayata geçirilen Sultangazi Belediyesi İnovasyon Merkezi’nin açılış töreninin de düzenleneceği program gençlere farklı bir deneyim yaşatacak.
 Tarih: 25-12-2023 16:54:08
Sultangazi Belediyesinden Dijital Dünyaya Dair Bir Sergi “Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış”

Her şeyin dijitale evrildiği bir dönemde Sultangazi Belediyesi olarak gençlerin ilgisini çekmek ve gelişen teknolojinin yakından takip edilebilmesini sağlamak amacıyla dijital sanatı desteklemeye devam ediyoruz. Geçmiş yıllarda desteklediğimiz yapay zeka ile hazırlanan Dalınç sergisi ve 2. İstanbul Dijital Sanat Festivali’nin ardından bu kez “Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış” programıyla Sultangazi’de gençlere dijital sanatın kapılarını açıyoruz.

 

 

 

Dijital Sergi

Sultangazi Belediyesi olarak MEZO Dijital işbirliği ile düzenlediğimiz “Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış” programıyla dijital dünyanın kapılarını aralıyoruz. 31 Aralık’a kadar devam edecek olan programda Türkiye’nin ilk yapay zeka küratörü Avind de yer alıyor.

 

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yılda yaptığı hizmetlerin anlatıldığı görseller Artivive uygulaması aracılığıyla AR çalışması yapılarak video olarak izlenebiliyor. Hologramlar aracılığıyla Türkiye ve dünyanın dört bir yanından seçilmiş eşsiz tarihi yapıların hayat bulduğu eserler sergileniyor. Ayrıca MUSE VR, Metaverse Galerileri, Lumin, Tekstil isimli dijital sergiler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

 

Gençlere Eğitimler Veriliyor

Sergi kapsamında 31 Aralık’a kadar gençlere yönelik çeşitli dijital sanatlar hakkında lise öğrencilerine yönelik eğitimler de gerçekleştiriliyor. Öğrencilerin ufuklarını açan ve yeni dünyaya dair fikir edinmelerine yardımcı olmayı amaçlayan eğitimlerin konu başlıkları şu şekilde:

 

 

 

 

 

 

Eğitimler

 Dijital Sanat Eğitimi-Nabat Garakhanova

 Geleceğin Meslekleri-Necati Vardar

 AR (Artırılmış Gerçeklik) Eğitimi-Uğur Acil

 VR (Visiul Reality) Eğitimi-Talat Alkan

 3D Atölyesi-Kıvanç Ayhan

 

 

 

 

Sultangazi Belediyesi İnovasyon Merkezi Açılış

Sultangazi Belediyesi araştıran ve üreten gençler için Bilim Merkezi içerisinde eğitim veren İnovasyon Merkezi’ni hayata geçirdi. Proje yazmak, projesini sunmak ya da fikrini geliştirmek isteyen ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin başvurabildiği merkezde eğitmenlerle birlikte projeler geliştirip üreten öğrenciler, Teknofest, TUBİTAK, MEB tarafından düzenlenen çeşitli yarışmalara katılma fırsatı bulacaklar.

 

 

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un katılımıyla, Yeniliğe Akış ve Geleceğe Bakış dijital sanat sergisi ve İnovasyon Merkezimizin açılışını gerçekleştireceğimiz programımızda siz değerli basın mensuplarını da görmekten mutluluk duyarız.

 

Tarih : 26 Aralık Salı

Saat    : 11.00

Yer : Prof. Dr Necmettin Erbakan Bilim ve İnovasyon Merkezi

                (50. Yıl, Muhsin Yazıcıoğlu Cd No:185 D:187)

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI