CHP'li Tekin: Vatandaşlık karşılığı, satılık vatan toprağı!

CHP'li Tekin: Vatandaşlık karşılığı, satılık vatan toprağı!
 Tarih: 12-12-2023 13:11:55
CHP'li Tekin: Vatandaşlık karşılığı, satılık vatan toprağı!

“SATILIK VATAN TOPRAĞI!”

CHP’li Tekin, “Sürekli olarak Türk vatandaşlığı alma sürecini zorlaştırma taleplerimize rağmen, gördüğümüz şey tam tersi. Anlaşılmaz bir biçimde, daha da kolaylaştırılıyor. Dün gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Vatandaşlığı Kanununun uygulamasına ilişkin yönetmelikte yaptığı bir değişiklikle, taşınmaz satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulamasının genişletilmesine karar verdi. Resmi olarak ülke nasıl elden gidiyor işte belgesi.”  diye konuştu.

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yabancıya kolay vatandaşlık, kira fiyatlarındaki yükselişin halkı barınma kriziyle karşı karşıya bıraktığını belirterek şunları söyledi:

81 ilde konut krizi yaşanırken, kiralar yüzde 150 artmış, millet başını sokacak ev bulamazken, Türk vatandaşlığı bir kat irtifak tapusu gibi alınıp satılabilir bir meta haline getirildi. Artık arsa alarak da Türk vatandaşlığı edinilebilecek. Uygulamanın şartı ise arsada kat mülkiyeti veya kat irtifakı olması ya da arsa üzerinde yapı bulunması olacak.” Diye konuştu.

 “Türk vatandaşlığını edinme süreci, gayrimenkul alımı karşılığında sağlanan istisnai bir avantaja dönüştüğünü belirten Tekin, “ani bir yönetmelik değişikliğiyle, 400.000 dolarlık kart irtifak ve üzerinde taşınmaz bulunan araziler de bu sürece dâhil edildi. Özellikle kırsal alanlardaki köyler, mücavir alanlar ve mezralardaki araziler, bu kapsamın içine alındı.

Vatandaşlık alma sürecinin bu şekilde taşınmaz alımı üzerinden hız kazanması, ulusal kimlik ve geleceğimiz açısından derin sorunları da beraberinde getirecektir. Bu durum, ülkemizin adına bir beka sorunu olarak görülmelidir. Yabancılara konut satışı uygulaması bir yandan konut piyasasını fiyat açısından dengesizleştirirken, diğer yandan kullanılmayan, atıl duran konut sorununu da derinleştiriyor” diyen Tekin, “Her geçen gün daha da kolaylaşan bu süreç, vatandaşlık kavramının ciddiyetini ve kıymetini de ciddi anlamda etkiliyor.” Diye konuştu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI