CHP'Lİ ÇETİN ÇAPAN: DEĞİŞİM ENTRİKA DEĞİLDİR

CHP'Lİ ÇETİN ÇAPAN: DEĞİŞİM ENTRİKA DEĞİLDİR
 Tarih: 14-08-2023 16:44:27
CHP'Lİ ÇETİN ÇAPAN: DEĞİŞİM ENTRİKA DEĞİLDİR

Çekmeköy 6. Olağan Kongresi’nde konuşan Çetin Çapan, değişim tartışmalarına son noktayı koydu, “Değişim entrika değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'ni ne bugün ne de gelecekte entrikalara teslim etmeyeceğiz” dedi.

CHP Çekmeköy 6. Olağan Kongresi Turgut Özal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede söz alan CHP’li Çetin Çapan, CHP’nin Türkiye’nin sigortası olduğunun altını çizdi ve “Değişim entrika değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'ni ne bugün ne de gelecekte entrikalara teslim etmeyeceğiz. CHP kendi örgütü içinde yenilenecek, kurultay başlamışken bana bu koltuğu verin diyenlerle örgütümüz yarışıyor ve örgütümüz kazanacak” sözleriyle değişim tartışmalarına son noktayı koydu.

“DEĞİŞİM ENTRİKA DEĞİL YENİLENMEDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin değişim adı altında ‘entrika çevirenlerin partisi’ olmadığının altını çizen Çapan, değişim meselesinin koltuk olmadığını anlattı. CHP’nin kongre sürecinde baştan sona yenilendiğini söyleyen Çapan, Çekmeköy Eski İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş’ın bu kongrede aday olmadığını vurguladı. Çapan, “Değişim, entrika değil, yenilenmedir. Birkaç saat öncesine kadar ilçe başkanı olan Hüseyin Kızıldaş şuan aday bile değil. Çekmeköy’ün sandık sonucuna göre yepyeni bir yönetimi olacak. İşte bu örgütün yenilenmesidir” dedi.

“CHP TÜM YURTTAŞLARIN SİGORTASIDIR”

Türkiye’de AKP iktidarının yarattığı ‘siyasal İslam’ anlayışı öncesinde pek çok sivil toplum kuruluşu, sendika ve siyasi parti olduğuna değinen Çapan, son 22 yıldır azalan kuruluşların toplumun haklarını koruyamaz hale geldiğini hatırlattı, “CHP kurulduğundan beri çok önemlidir. Ancak ‘siyasal İslam’ yönetiminden sonra daha önemli hale geldi. CHP, hem ülkenin hem de ülkede yaşayan yurttaşların sigortasıdır” ifadelerini kullandıç

“HİÇBİR ÜYEDEN OY İSTEMEDİM”

Kulislerde konuşulan iddialara ilişkin salona seslenen Çapan hiçbir üyeden hiçbir aday için oy istemediğini söyledi. Çapan, “Kim kazanırsa kazansın CHP'nin Çekmeköy örgütü oluşacak. Bu örgütle bütün üyelerimiz, milletvekillerimiz, aday olan ama seçilemeyen arkadaşlarımız çalışacak. Yok öyle ayrı gayrı, bir olacağız birlik olacağız” dedi.

HERHANGİ BİR YAPI BENİ TOPLUMA RAĞMEN ADAY YAPAMAZ

Adaylık tartışmalarına da değinen Çapan, “Ben siyasetimi toplumdan ve toplumun teveccühünden alan bir arkadaşınızım. Herhangi bir ağabeyin, herhangi bir yapının beni topluma rağmen aday yapmasını asla kabul etmem, reddederim. Çekmeköy halkının teveccühü olursa aday olacağım ve AKP iktidarını yıkacağım” şeklinde konuştu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI