BÜYÜK ZAFERİN 101.YIL DÖNÜMÜ BEYLİKDÜZÜ’NDE COŞKU İÇİNDE KUTLANDI

BÜYÜK ZAFERİN 101.YIL DÖNÜMÜ BEYLİKDÜZÜ’NDE COŞKU İÇİNDE KUTLANDI
 Tarih: 31-08-2023 08:10:06
BÜYÜK ZAFERİN 101.YIL DÖNÜMÜ BEYLİKDÜZÜ’NDE COŞKU İÇİNDE KUTLANDI

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü Beylikdüzü’nde büyük coşkuyla kutlandı. Aynı zamanda Beylikdüzü Belediyesi’nin 10.sunu düzenlediği Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın da başlangıcının yapıldığı 30 Ağustos kortejinde, binlerce kişi marşlar eşliğinde yürüdü. Kortejin ardından pop müziğin sevilen ismi Buray şarkılarını Beylikdüzü için seslendirdi. 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin 101. yıl dönümü Beylikdüzü’nde coşku içinde kutlandı. Sabah saatlerinde Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler, akşam da kortej yürüyüşü ile devam etti. Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın başlangıcının da yapıldığı kortejde her yaştan insan, ellerinde bayraklarla marşlar eşliğinde yürüdü. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve eşi Zehra Çalık’ın yanı sıra; ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve binlerce kişinin katıldığı korteje ilçe sakinleri de evlerinden bayraklarıyla destek verdi. Beylik Pazar Alanı’nda başlayıp Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda son bulan yürüyüş boyunca farklı noktalardaki meşale ve balon şovlarıyla da adeta görsel bir şölen yaşandı.

 Vatanımızdan, bağımsızlığımızdan, barış ve kardeşlikten, Atatürk’ten asla vazgeçmeyeceğiz

30 Ağustos’un tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Şüphesiz her milletin tarihi kendisi için değerli. Ancak Türk milletinin bir farkı var. Bizim tüm iniş çıkışlarımıza rağmen tarihe kazıdığımız bir inadımız var. Şartlar ne olursa olsun; biz hep barışın, sevginin, dayanışmanın tohumlarını inatla ekeceğiz; vatanımızdan, bağımsızlığımızdan, barış ve kardeşlikten, Atatürk’ten asla vazgeçmeyeceğiz. Zaferin 101. Cumhuriyet’in 100. yılında; mutlu bir millet olmak için attığımız büyük-küçük her adımı zafer sayacağız. Bizler Beylikdüzü’nde kin ve nefret söylemlerini, kutuplaşmayı, ayrımcılığı barındırmamaya niyetliyiz. Bizim en büyük vazifemiz; insani evrensel değerler çerçevesinde, hak, hukuk, adalet ortak paydasında buluşarak barışı sürekli kılmaktır” şeklinde konuştu.

Buray performansıyla büyüledi

10. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın ilk gününde sahne alan Buray, performansıyla Beylikdüzü halkını adeta büyüledi. Alanı dolduran kalabalık, sevilen ismin şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederek keyifli saatler geçirdi. Başkan Çalık ve eşi Zehra Çalık sanatçıyı tebrik ederek çiçek ve plaket takdiminde bulundu. 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI