DENİZ DEMİR, BAKAN ŞİMŞEK'E KYK BORÇLARI NEDENİYLE BANKA HESAPLARINA BLOKE KONULMASINI SORDU

DENİZ DEMİR, BAKAN ŞİMŞEK'E KYK BORÇLARI NEDENİYLE BANKA HESAPLARINA BLOKE KONULMASINI SORDU
 Tarih: 21-07-2023 15:14:32   Güncelleme: 21-07-2023 15:18:32
DENİZ DEMİR, BAKAN ŞİMŞEK'E KYK BORÇLARI NEDENİYLE BANKA HESAPLARINA BLOKE KONULMASINI SORDU

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, KYK borçları nedeniyle vatandaşların hesaplarına bloke konulduğu iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Demir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, "KYK borçları nedeniyle hesaplara bloke konulduğu iddiası doğru mu? 2023 yılında KYK borcu nedeniyle kaç vatandaşımızın hesabına bloke konulmuştur” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, KYK borçları nedeniyle vatandaşların hesaplarına bloke konulduğu iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Demir'in bugün yaptığı yazılı açıklamada,  “Verilen talimat ile KYK borçlarını ödemeyen vatandaşların hesaplarına bloke konulması daha önce ödeme yapıp, ödemelerini aksatanların ise vergi daireleri tarafından tek tek telefonla aranılarak ödemelerine devam etmeleri yoksa hesaplarına bloke konulacağı şeklinde uyarıda bulunuldu” denildi.

Şimşek’e yöneltilen sorular şöyle:

“KYK borçları nedeniyle hesaplara bloke konulduğu iddiası doğru mu? 2023 yılında KYK borcu nedeniyle kaç vatandaşımızın hesabına bloke konulmuştur? Sıkı para politikası uygulanacağı her fırsatta vurgulanmıştır. Bu politikalar dar gelirli vatandaşlara uygulandığı gibi yüksek gelir düzeyine sahip vatandaşlara da uygulanacak mı? Tasarruf politikaları tüm kamu kurumları ve bu kurumların yönetici kadroları için de işletilecek mi yoksa üst düzey kamu görevlileri bu uygulamalardan muaf mı tutulacak?"

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI