Gürsel Tekin, “Türkiye çocuk yoksulluğunda ikinci sırada

Gürsel Tekin, “Türkiye çocuk yoksulluğunda ikinci sırada
 Tarih: 10-12-2023 13:33:27
Gürsel Tekin, “Türkiye çocuk yoksulluğunda ikinci sırada

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, UNICEF’in ‘Zenginliğin Ortasında Çocuk Yoksulluğu’ raporunu değerlendirdi. Tekin,” çocukların yaşadığı yoksulluğun vahim boyutlarını yeniden ortaya konulmuş. Çocuk yoksulluğu sadece gelirle değil, doğal olarak yeterli ısı, sağlıklı beslenme ve uygun giyim gibi temel ihtiyaçların karşılanmamasıyla da ilişkilendiriliyor. Türkiye’nin bu raporda AB ve OECD ülkeleri arasında Kolombiya’dan sonra ikinci sırada yer alması endişe verici bir durum.

Çocuk yoksulluğu, sadece sayısal bir veri değil, aynı zamanda çocukların sağlığı, eğitimi ve geleceği üzerinde derin etkileri olan bir sorundur. Nakdi yardımların tek başına çözüm olamadığı anlaşılmalı. Bu rapor, çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için daha kapsamlı ve etkili politikalara olan ihtiyacı vurguluyor.

Yoksulluğun sadece maddi değil, aynı zamanda psikolojik boyutları da dikkat çekiliyor. Sürekli yoksulluk içinde yaşayan çocukların, duygusal zorluklar yaşama olasılığının daha yüksek olduğu raporda belirtilmiş. Bu durum, çocuk yoksulluğunun sadece ekonomik değil, aynı zamanda insan hakları ve adalet meselesi olduğunu gösteriyor.

Bu rapor, çocukların her birinin adil, sağlıklı ve güvenli bir yaşama sahip olma hakkının önemini bir kez daha vurguluyor. Ülkemizde ve dünyada çocuk yoksulluğunu azaltmak ve sonlandırmak için daha güçlü, kapsayıcı ve etkili politikalara ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Her bir çocuğun potansiyeline erişebileceği, eşit fırsatlara sahip olduğu bir dünya için daha fazla çaba harcamalıyız. Daha ne bekliyoruz?

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI