Özel'den Sarıyer'de bağımsız aday Şükrü Genç'e 'çekil' çağrısı: Şimdi çekilmezsen affedemeyiz

CHP lideri Özgür Özel, Sarıyer'de partinin aday belirleme sürecine tepki göstererek bağımsız aday olan Şükrü Genç'e "Adaylıktan çekil" çağrısı yaptı. Özel, "Eğer şimdi çekilmezsen affedemeyiz" dedi.
 Tarih: 27-03-2024 20:41:24
Özel'den Sarıyer'de bağımsız aday Şükrü Genç'e 'çekil' çağrısı: Şimdi çekilmezsen affedemeyiz

Yerel seçimlere 3 gün kala siyasi arenada hareketlilik devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde gerçekleştirdiği seçim konuşmasında Sarıyer Belediye Başkanı ve bağımsız belediye başkan adayı Şükrü Genç'e adaylıktan çekilme çağrısı yaptı.

Özel, "Eğer partiye gönül verdiysen adaylığını çek. Pazartesi günü rozetini ben kendim takacağım" dediği Genç'e çekilmezse parti tarafından affedilmeyeceği mesajını verdi.

Özel şunları söyledi:

"Sen hem böyle bir riske alet olacaksın hem de günü gelince partiye döneceğim diyeceksin. Yok öyle yağma. Eğer çekilirsen gelir rozetini kendim takarım. Eğer şimdi çekilmezsen affedemeyiz Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için bağımsız aday olmuştu.

'SARIYER'DE 15 YILLIK CHP İKTİDARININ KAYBEDİLECEĞİ ORTADADIR' DENİLMİŞTİ

Şubat ayında Şükrü Genç ve bazı aday adayları partideki aday belirleme sürecine tepki göstermişti.

Yapılan ortak açıklamada, CHP'nin aday belirleme sürecine tepki olarak "Sarıyerliler bu oldu bitti karşında öfkelidir" ifadesine yer verilmişti.

"Yapılan atamayla tüm yoklama ve anketlerin aksine Sarıyer’de 17 aday içinden en sonuncusu atandı. Sadece ortak açıklama kararı alan bizler değil, Sarıyerliler de bu oldubitti karşında öfkelidir, şaşkındır, ayaktadır. Bu haksızlığı kabul etmemektir."

Açıklamada mevcut adayla CHP'nin Sarıyer'i kaybedeceği, bunun sorumluluğunun ise CHP Genel Merkezine ait olacağı belirtilerek şöyle denilmişti.

"Sarıyer’de partimizin oylarını büyüttüğümüz 15 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının kaybedileceği de gün gibi ortadır. Sarıyerliler ve başkan aday adayları olarak bizler bu vebalin sorumluları değiliz. Genel merkez ve karar vericiler tarafından bilinmesini istiyoruz. Artık, Sarıyer’in kaybedilmesinin sorumluluğu bizlerin değil sizlerin omuzlarındadır." 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Yerel Seçim 2024 Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI