CHP'Lİ DEMİR'DEN BAKAN URALOĞLU'NUN THY PİLOTU EVREN KAPTAN'IN İŞTEN ÇIKARILMASINA İLİŞKİN SORU ÖNERGESİNE VERDİĞİ YANITA TEPKİ: "MEVZUAT MADDELERİNE ATIF YAPMIŞ VE SORUMU GEÇİŞTİRMİŞTİR""

CHP'Lİ DEMİR'DEN BAKAN URALOĞLU'NUN THY PİLOTU EVREN KAPTAN'IN İŞTEN ÇIKARILMASINA İLİŞKİN SORU ÖNERGESİNE VERDİĞİ YANITA TEPKİ: "MEVZUAT MADDELERİNE ATIF YAPMIŞ VE SORUMU GEÇİŞTİRMİŞTİR""
 Tarih: 03-08-2023 18:02:59
CHP'Lİ DEMİR'DEN BAKAN URALOĞLU'NUN THY PİLOTU EVREN KAPTAN'IN İŞTEN ÇIKARILMASINA İLİŞKİN SORU ÖNERGESİNE VERDİĞİ YANITA TEPKİ:

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Deniz Demir, "THY'de görevli pilot Evren Kaptan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin atılan destek mesajlarını sosyal medya hesabından beğendiği için işten çıkarılmıştır. Biz, bu adaletsizliğin, THY bünyesindeki partilileşmenin karşısında durduk ve sorduk: 'Kaptan Pilot Evren Turan’ın işten çıkartılma gerekçesi nedir? İşten çıkarmalarla personele gözdağı mı verilmek istenmektedir? Aynı prosedürün Ahmet Bolat’a uygulanmama gerekçesi nedir?' Ancak Bakan Abdulkadir Uraloğlu soru önergeme verdiği cevapta, sadece ilgili mevzuat maddelerine atıf yapmış ve sorumu geçiştirmiştir” açıklamasını yaptı.

CHP Ankara Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Deniz Demir, Türk Hava Yolları'nda görevli pilot Evren Kaptan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin atılan destek mesajlarını sosyal medya hesabında paylaştığı için işten çıkartılmasını TBMM gündemine taşımıştı. Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle konuyla ilgili soru önergesi vermişti. Demir, bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun soru önergesine cevabıyla ilgili açıklama yaptı. Demir, şunları kaydetti:

"MEVZUAT HÜKÜMLERİNİ HATIRLATMASINA GEREK YOK, SORUMUN CEVABI BU DEĞİL"

“Biz işten çıkarılan pilotun, çıkarılma gerekçesini soruyoruz. Bakan Uraloğlu, ‘Türk Hava Yolları A.O. ; Türk Ticaret Kanunu ve SPK mevzuatına göre ticari faaliyet gösteren bir özel hukuk tüzel kişisidir. Ortaklık; 23 Ocak 2014 tarihli ve 28891 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’ne (2-15.1) uymakla yükümlü olup, halka açık bir şirket olarak tüm açıklama yükümlülüklerini de mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir' şeklinde cevap veriyor. Bu cevap kabul edilemez, milletvekilleri başka bir kaynaktan kolayca öğrenilmesi mümkün olan konular hakkında nasıl soru önergesi veremiyorsa Bakanın bu gayriciddi cevabı da bu kapsamdadır. Mevzuat hükümlerini hatırlatmasına gerek yok, sorumun cevabı bu değil.”

"THY HİÇ KIMSENIN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR"

Her ne kadar Bakan mevzuat tarafından THY’nin özel hukuk tüzel kişisi olduğunu ifade etse de Türk Hava Yolları yönetiminde devletin imtiyazlı hakları mevcuttur. THY Yönetim Kurulunun, AKP ile yakınlığı herkesçe bilinmektedir. THY yönetimi, mevcut iktidar ile yakınlığını kullanarak Cumhuriyetimizin önemli değerlerinden biri olan Türk Hava Yollarını kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmektedir. Yönetimin, personel üzerinde kurduğu baskı ve ideolojik sebepli işten çıkarmalar THY çalışanlarına verilmiş bir gözdağıdır. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olarak atanan Ahmet Bolat, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini sosyal medya hesabından açıkça duyurmuştur. THY'de görevli pilot Evren Kaptan ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin atılan destek mesajlarını sosyal medya hesabından beğendiği için işten çıkarılmıştır. Biz, bu adaletsizliğin, THY bünyesindeki partilileşmenin karşısında durduk ve sorduk: 'Kaptan Pilot Evren Turan’ın işten çıkartılma gerekçesi nedir? İşten çıkarmalarla personele gözdağı mı verilmek istenmektedir? Aynı prosedürün Ahmet Bolat’a uygulanmama gerekçesi nedir?' Ancak Bakan Abdulkadir Uraloğlu soru önergeme verdiği cevapta, sadece ilgili mevzuat maddelerine atıf yapmış ve sorumu geçiştirmiştir. Biz THY’de yaşanan sorunları yakından takip etmeye devam edeceğiz, THY hiç kimsenin arka bahçesi değildir."

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI