TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİ ÖDÜLE DOYMUYOR

TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİ ÖDÜLE DOYMUYOR
 Tarih: 23-12-2023 11:10:35
TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİ ÖDÜLE DOYMUYOR


ÜLKEMİZE MİRAS KALACAK MÜZEYE BİR ÖDÜL DAHA

Beylikdüzü Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Eremsayın Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı’ya, destek ve katkılarından dolayı plaket verdi

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne bir ödül daha. Beylikdüzü Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Eremsayın dünyada eşi benzeri olamayan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ülkemize kazandırdığı için müze kurucusu Kenan Balcı’ya plaket verdi.

MÜZEYE BİR ÖDÜL DAHA

Böyle bir müzeyi Beylikdüzü halkına ve gençliğine kazandırdığı için teşekkür eden Eremsayın, “İlçemizin sevilen iş insanı Balıkçı Kenan ağabeyimizi ziyaret ederek destek ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür plaketini takdim ettik. Eşi benzeri olmayan müzeyi önce Beylikdüzü’ne sonra ülkemize kazandırdığı için kendisine teşekkür ettik. Müze gerçekten inanılmaz. Üzerinde çok büyük bir emek var. Kenan abi yıllarını müzenin oluşumu için harcamış ve büyük uğraşlar sonucu binlerce deniz canlısını vatandaşlarımıza özellikle gençliğe kazandırmış. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİ ÜLKEMİZE MİRAS KALACAK

Beylikdüzü Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Eremsayın’a kendisini bu plaketi layık gördükleri için teşekkür eden müze kurucusu Kenan Balcı: “Değerli kardeşim Serkan Eremsayın bizlere bu plaket ile onurlandırdığı için teşekkür ederim. Bizler gelecek nesillere bir nebze olsun faydamız olduysa ne mutlu bize. Yarım asırdır büyük mücadeleler sonucu bu müzeyi ülkemize kazandırdık. 300 yıl sonrada inşallah gençler, çocuklar bu müzeyi ziyaret edecekler. Ülkemize böyle bir miras bıraktığımız için gururluyuz” ifadesini kullandı.

BALIKLARIN ANATOMİSİNİ ÇIKARIYORLAR

Müze hakkında da bilgi veren Kenan Balcı: “Yarım asırdır müzemiz Beylikdüzü’nde hizmet veriyor ve girişler ücretsiz. İçerisinde binlerce çeşit deniz canlısı bulunuyor. Köpekbalıkları, vatozlar en büyük balıklardan en küçük hamsiye kadar karasularımızda yakalanan her canlıyı müzemizde görme imkanı sunuyoruz. Özellikle gençlerimiz müzeyi ziyaret ettiklerinde çok şaşırıyorlar. Filmlerde, belgesellerde izledikleri balıklar burada mumyalanmış halde sergileniyor. Öğrencilerimiz müzemizdeki balıkları inceleyip öğretmenlerinin verdikleri dersleri burada yapabiliyorlar. Öğretim üyelerimiz balıkların anatomisini çıkarmak için müzemizde bulunan balıkları inceliyorlar. Aslında burası deniz okulu gibi. Bol bol fotoğraf çekme fırsatı buluyorlar” diye konuştu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI