CHP’li Tekin: Pamuk eller cebe… Yeni yıla giriyoruz!

Pamuk Eller Cebe… Yeni Yıla Giriyoruz!
 Tarih: 24-12-2023 15:33:34
CHP’li Tekin: Pamuk eller cebe… Yeni yıla giriyoruz!

Pamuk Eller Cebe… Yeni Yıla Giriyoruz!

CHP 27. Dönem Milletvekili Gürsel Tekin, “Emekçilerin ve milyonlarca ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamak için verdiği mücadele, hükümetin dayattığı ağır ekonomik yükler altında giderek zorlaştığını dile getirdi. Tekin, “2024'e adım adım yaklaşırken, her alanda artan fiyatlar ve vergi zamları, vatandaşı perişan etti.” Dedi

Emekçi ve dar gelirlinin yaşadığı adaletsizliği gündeme getiren CHP’li Tekin, "İktidarın, ülkenin ekonomik geleceğini tehlikeye atacak kararlar almaya devam etmesi, vatandaşların yaşam standartlarını ciddi bir şekilde etkiliyor. 2024'e doğru ilerlerken, vergi ve harçlara yapılacak zamlarla birlikte, halkın cebinden daha fazla para alınacak olması, yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi verenlerin sayısının da artmasına neden olacak.” Diye konuştu.

Yaşanan adaletsizliği somut örnekle açıklayan CHP’nin eski Genel Sekreteri Tekin, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz beş yıl içinde ülke genelinde yaşanan enflasyon ve işsizlik sorunları, vatandaşların yaşam standartlarını aşağı çekerken, orta direk olarak adlandırılan kesim ciddi bir ekonomik krizin içine sürükleniyor. Ekonomik açıdan zorlanan bu kesimin, hükümetin yanlış politikaları yüzünden açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verenlerin sayısı hızla artıyor. 2023 seçimleri öncesinde yapılan ekonomik hamlelerin seçim sonrasında vatandaşların hayatını daha da zorlaştırması, vergi ve harçlarda yapılan zamlarla birlikte temel ürünlerin fiyatlarını artırıyor.

“AKP’NİN ÜLKEYE YOKSULLUKTAN BAŞKA VERECEK BİR ŞEYİ KALMADI”

2023'te başlayan ve 2024'te daha da zamlı olarak ödeyeceğimiz vergi ve harçlar, vatandaşların cebinden daha fazla pay alınmasına sebep oluyor. Yargı, Noter, Tapu ve Kadastro, Pasaport harçları gibi alanlarda yapılan zamlar, vatandaşların zaten zor durumda olan bütçelerini daha da sıkıntılı hale getiriyor. Asgari ücrete yapılan zam vaatleri, gerçek hayatta uygulanmadan unutuluyor. Milyonlarca çalışan, temel ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele verirken, KDV oranlarındaki artışlarla temel tüketim ürünlerinin fiyatları katlanarak yükseliyor. Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer sıkma politikası dayatılmamaktadır. Artık AKP iktidarının bu ülkeye zam ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır.

“MİLLET DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR YOKSULLUK ÇUKURUNA GÖMÜLMEK İSTENİYOR”

2024 yılı, vergi, harç ve cezalarda önemli artışların yaşanması beklenen bir döneme işaret ediyor. Emlak Vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi ödemelerdeki artışlar, ev sahipleri ve araç sahipleri için ek mali yükler getirecek, aile bütçelerini ciddi anlamda zorlayacak. Bu artışların genel olarak toplum üzerindeki etkisi, vatandaşların gelirlerinin bir kısmını vergi, harç ve cezalar olarak ödemek zorunda kalacakları bir dönemi göstermektedir. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Yeniden Değerleme Oran’ının etkisiyle birlikte, birçok alanda vergi, harç ve cezalarda artış bekleniyor. Bu artışlar, günlük yaşamı doğrudan etkileyecek nitelikte. Pasaport harçları ve telefon kayıt harçları gibi alanlarda da önemli artışlar bekleniyor. Kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınırken, servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamaktadır. Yapılan zamlarla birlikte millet derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, , haksızlığa, hukuksuzluğa ve yağma düzenine karşı milletin sesi olmaya devam edeceğiz.”

 

 

 
Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI