Aksaray’da konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş “Türkiye bölünmenin eşiğinde”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Anadolu gezisine devam ediyor.
 Tarih: 08-08-2023 15:15:55
Aksaray’da konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş “Türkiye bölünmenin eşiğinde”

Aksaray’da konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Türkiye bölünmenin, parçalanmanın, kavganın, savaşın her türlü musibetin eşiğinde bir durumda” dedi.

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Anadolu gezisine devam ediyor. Aksaray’da partililerle buluşan Hüseyin Baş yerel seçim hazırlıklarını değerlendirdi.   

Tüm seçim bölgelerinde güçlü bir şekilde seçime gireceklerini ifade eden BTP lideri Türkiye’nin içinde bulunduğu durum üzerine de açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Baş şunları söyledi;

 

Neden siyaset yapıyoruz?

 

Neden siyaset yapıyoruz arkadaşlar Bağımsız Türkiye Partisi olarak?  Merhum babam biliyorsunuz defalarca anlattı, Türkiye'yi gezerek anlattı ve bugün aynı durumla karşı karşıyayız. Türkiye bölünmenin, parçalanmanın, kavganın, savaşın her türlü musibetin eşiğinde bir durumda.

 

“20 yıl sonra bu topraklar, sizin ayağınızın altında kalmayabilir”

 

Sokaklarda insanlar öldürülüyor,  hastanelerde doktor yok, hayat pahalı… Öyle bir ortamda yaşıyoruz ki her yerimizi yabancılar istila etmiş,  böyle bir Türkiye oluşturulmuş. Bunları size 20 yıl önce söyleseydik güler geçerdiniz, inanmazdınız, ‘öyle şey olmaz’ derdiniz. Bakın bugün 20 yıl sonra olacakları söylediğimizde gülüp geçiyorsunuz ama 20 yıl sonra bu topraklar sizin ayağınızın altında kalmayabilir.

 

“Bu ülke istila edilmek istenen bir ülke”

 

Bu ülke istila edilmek istenen bir ülke...  Kültürü, medeniyeti, tarihi her şeyi boşaltılmış bir hale geldi. Bununla mücadeleyi kim yapacak? Bununla mücadeleyi - siyaseti neden yapıyoruz sorusunun cevabı-   Cumhuriyetin bekçileri yapacak, Atatürk’ün evlatları yapacak, vatanperver Türk milletinin evlatları yapacak, yani siz yapacaksınız, Bağımsız Türkiye Partisi yapacak. Bu bizim için bir mesuliyettir, bir mecburiyettir. Yoksa inanın bugünlerin bedelini çok ağır öderiz. Bu söylediklerimi yabana atmayın. Bunun ispatı nedir? Şöyle düşünelim. Bundan 20 yıl önce ağabeylerimiz, babalarımız doğru siyasi tercihleri yapsaydı, bugün bunları yaşamayacaktık, doğru mu?  Bakın, bugün aynı tercihleri yapmaya devam edersek 20 yıl sonra bedelini ödeyemeyeceğimiz ağır faturalarla karşı karşıya kalacağız. Tıpkı babalarımızın yaptıklarının bedelini bizim ödememiz gibi.

 

“Hayatımız boyunca, bizi yönetenlerin yanlışlarının bedelini ödeyeceğiz”

 

Bu Cumhuriyeti Atatürk kurdu, 1923'te Cumhuriyeti ilan etti. Bu Cumhuriyet 1950'lere kadar babalarının, dedelerinin, atalarının yani Osmanlı'nın borçlarını ödedi. Doğru mu? Şimdi bizler de geleceğiz, hayatımız boyunca bizi yönetenlerin yaptıkları yanlışlardan dolayı o işlerin bedelini ödeyeceğiz. Buna dur demek istiyorsak, bunu değiştirmek istiyorsak bu işin tek yolu sizsiniz bu işin tek yolu Bağımsız Türkiye Partisi’dir.

 

“FETÖ belasına karşı mücadele veren ilk ve tek siyasi partiyiz”

 

Sizler bugüne kadar Türkiye'ye gelmiş bütün tehlikeleri daha hiç kimse ortaya koymadan sezmiş ve ortaya koymuş, buna çözümler üretmiş bir siyasi kadronun bugünkü temsilcilerisiniz. Siz FETÖ belası Türkiye'deki her türlü bürokrasiye, siyasete,  devlete, özel kurumlara sızarken bunun yanlışlarını fark edip, bunun karşısında durup buna önlem alan, topluma bunun tehlikelerini anlatan tek siyasi yapılanmasınız.

 

“Tek adam rejime karşı çıkan partiyiz”

 

Irak'a girildiğinde, ‘ yapmayın etmeyin’ diyen tek siyasi yapılanmasınız. Arap Baharı başladığında, Suriye'ye girildiğinde, Türkiye'de referandumlar yapılıp tek adam rejimine geçildiğinde, yargıyı, yasamayı, yürütmeyi bir tane adama bağladıklarında aklınıza ne geliyorsa vatan için,  devlet için, millet için asker için, bu topraklar için hiçbir menfaat beklemeden milletin yanında olan, devletin yanında olan mümtaz bir siyasi kadrosunuz. O yüzden bu işleri yapabilecek olanda bir tek sizlersiniz

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI