İMAMOĞLU: YILLAR GEÇTİKÇE DEĞERİ ARTACAK BİR İŞİ BAŞLATTIK

İMAMOĞLU: YILLAR GEÇTİKÇE DEĞERİ ARTACAK BİR İŞİ BAŞLATTIK
 Tarih: 29-09-2023 16:56:38
İMAMOĞLU: YILLAR GEÇTİKÇE DEĞERİ ARTACAK BİR İŞİ BAŞLATTIK

‘TOUR OF İSTANBUL’ ARNAVUTKÖY’DEN BAŞLADI

İBB iştiraki Spor İstanbul’un 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu- Tour of İstanbul’, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun çaldığı kornalarla, Arnavutköy’den başladı. “Aynen İstanbul Maratonu gibi, yıllar geçtikçe değeri artacak bir işe start veriyoruz” diyen İmamoğlu, “İki kıtayı hem koşarak hem de bisikletle koşarak geçiren bir yarışı var artık İstanbul’un. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bugün buna imza atan herkes, yıllar geçtikçe, ‘Ben buna imza atmıştım, içinde vardım’ diyecek” ifadelerini kullandı. 

ARNAVUTKÖY / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği “Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu- Tour of İstanbul”, Arnavutköy Taşoluk Mahallesi çıkışlı etabıyla başladı. 15 ülkeden, 21 takıma mensup toplam 147 sporcu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun çaldığı kornalarla pedalları çevirdi. Yarışın başlangıç kornasını çalan İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından canlı yayınla duygularını dile getirdi. “Tura başlıyoruz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“BUGÜN BUNA İMZA ATAN HERKES…”

“İstanbul'u turlayacaklar. Dünyanın farklı yerlerinde katılan 21 takım burada. Bugün Arnavutköy'deyiz, yarın Şile'de. Daha sonra Beykoz'da. Son olarak da iki kıtayı birbirine bağlayacak şekilde bir tur geçişi sağlanacak ve finali Bağdat Caddesi'nde yapacağız. Pazar günü de oradayım. Ben şöyle görüyorum: Aynen İstanbul Maratonu gibi, yıllar geçtikçe değeri artacak bir işe start veriyoruz. İki kıtayı hem koşarak hem de bisikletle koşarak geçiren bir yarışı var artık İstanbul’un. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bugün buna imza atan herkes, yıllar geçtikçe, ‘Ben buna imza atmıştım, içinde vardım’ diyecek. Onun için gururla, keyifle görevini yapan bütün kurum, kuruluşlara, bütün emeği geçen herkese, bisiklete gönül veren yöneticilere, sporculara başarılar dilerim.”

YARIŞLAR 4 GÜN SÜRECEK 

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) uluslararası yol bisikleti takviminde 2.2 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan “Tour of İstanbul”, 28 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Tour of İstanbul’un 4. Etabı’nda, İstanbul Maratonu’nda olduğu gibi, Avrupa ve Asya kıtaları arasında pedal çevrilecek. Tour of İstanbul, dördüncü günündeki Halk Turu ise, bisiklet tutkunlarını, muhteşem İstanbul manzarası eşliğinde bir araya getirecek.

Yarış ve parkurla ilgili bilgilere şu linkten ulaşılabilir: https://spor.istanbul/tour-of-istanbul/

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI