CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK'TEN KURYE GÖÇER'İN HATALI OLDUĞU SÖYLEMLERİNE TEPKİ

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK'TEN KURYE GÖÇER'İN HATALI OLDUĞU SÖYLEMLERİNE TEPKİ: "KUSURLU OLAN YUNUS EMRE DEĞİL, NE YAZIK Kİ SİZİN VİCDANINIZ"
 Tarih: 18-12-2023 20:30:36
CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK'TEN KURYE GÖÇER'İN HATALI OLDUĞU SÖYLEMLERİNE TEPKİ

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hassan Shekh Mohamud’un 30 Kasım’da çarparak ölümüne yol açtığı motokurye Yunus Emre Göçer’in kusurlu olduğu yönündeki söylemlere tepki gösterdi. Çelik, "Katili yurt dışına kaçan Yunus Emre Göçer'in yaşanan cinayette hatalı olduğuna dair dün geceden bu yana kara bir propagandaya başladılar. Sosyal medya hesaplarından eş zamanlı hikayeler anlatıyorlar. Kusurlu olan Yunus Emre değil, ne yazık ki sizin vicdanınız. Biz mazlumun, garibanın, hakkı, hukuku ve canı gasp edilenin yanında olacağız" dedi.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil, 30 Kasım'da Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde motokuryeye Yunus Emre Göçer'in (38) kullandığı motosiklete arkadan çarpmıştı. Kazada, ağır yaralanan Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelinin ise 2 Aralık'ta yurt dışına çıktığı tespit edilmişti. 

ÖZGÜR ÇELİK: GÖÇER'İN HATALI OLDUĞUNA DAİR KARA BİR PROPAGANDAYA BAŞLADILAR

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bugün sosyla medya hesabından yaptığı açıklamada, Yunus Emre Göçer'in kusurlu olduğu yönündeki paylaşımlara tepki gösterdi. Çelik twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Katili yurt dışına kaçan Yunus Emre Göçer'in yaşanan cinayette hatalı olduğuna dair dün geceden bu yana kara bir propagandaya başladılar. Sosyal medya hesaplarından eş zamanlı hikayeler anlatıyorlar. Kusurlu olan Yunus Emre değil, ne yazık ki sizin vicdanınız. Biz mazlumun, garibanın, hakkı, hukuku ve canı gasp edilenin yanında olacağız" ifadelerini kullandı. 

ADLİ TIP, ASLİ KUSURLUNUN SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLU OLDUĞUNU TESPİT ETTİ

ADli Tıp Kurumu'nun kazaya ilişkin kusur tespitine ilişkin raporu tamamlandı. Raporda, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un gündüz vakti görüşün açık olduğu yolda seyri sırasında olay yerine doğru yaklaşan otomobil sürücüsünün sağa şerit değiştirme manevrası yapmak istediğinde, ilerisinde yine aynı yönde/şeritte (sağdan ikinci şeritte) seyretmekte olan ve hız azaltarak sağa doğru yönelen motosikletin de şerit değiştirmekte olduğunu dikkate alması, zamanında uygun fren tedbiri ile beraber takip mesafesini koruyarak motosikletin gerisinde duruşa geçmesi veya motosikletin sol tarafından kontrollü şekilde seyrine devam etmesi gerekirken bu hususlara riayet etmemiş olmakla asli derecede kusurlu olduğu tespit edildiği aktarıldı.

Adli Tıp raporunda, Göçer'in ise arkasından gelmekte olan otomobilin seyir durumuna dair yeterli ayna kontrollerini yapmamış, otomobilin de kendisi gibi şerit değiştirmekte olduğunu dikkate almamış ve 80km/h azami hız limitli bu yolda duracak hıza düşüp son olarak bulunduğu sağ şerit içinde sağa manevra yapmış bulunmakla kazaya etki ettiğinden tali derecede kusurlu olduğu belirtildi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI