9 EYLÜL KURTULUŞ GÜNÜ EDREMİT’TE KUTLANDI

9 EYLÜL KURTULUŞ GÜNÜ EDREMİT’TE KUTLANDI
 Tarih: 09-09-2023 14:41:04
9 EYLÜL KURTULUŞ GÜNÜ EDREMİT’TE KUTLANDI

ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE 101. YIL

Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü törenlerle kutlandı. 797 günlük düşman işgalinin ardından Kuva-yi Milliye direnişiyle özgürlüğe kavuşan Edremit’in kurtuluş gününde efeler gösteri yaparak Türk bayrağı dalgalandırdı.

Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen tören ilçe protokol üyeleri ve Edremitlilerin katılımıyla başladı. Kurtuluşun 101. yılı bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunumları, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından halk oyunları ekibi Kuva-yi Milliyecileri anımsatan efe gösterisi ile resmi töreni tamamladı. Sonrasında Menderes Bulvarı’nda coşkulu kalabalık eşliğinde geleneksel geçit töreni gerçekleşti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Edremit Belediye Başkanvekili Nezahat Salon, “Edremit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü. Coşkuyla kurtuluş günümüzü kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu’da Kuva-yi Milliye ruhu ile başlattığı özgürlük mücadelesi sonucunda 797 gün düşman işgali altında kalan Edremit’in kurtuluş günü olup aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin atıldığı gündür. Edremit’in kurtuluşu cesarettir, özveridir, direniştir, mücadeledir, vatanseverliktir. Kahramanlarımız özgürlük mücadelesiyle bize her zaman bize ilham oldu yolumuzu aydınlattı. Biz ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyenlerin safındayız. Bu güzel vatanı kurtarıp bizlere emanet eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizi, isimli isimsiz tüm kahramanlarımızı şehit Edremit Kaymakamı Köprülülü Hamdibey’i, Kuva-yi Milliye’de görev almış bütün Edremitlileri rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Törenlere; Balıkesir MHP Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Garnizon Komutan Yardımcısı Piyade Albay Fikret Poyraz Sinmez, Belediye Başkanvekili Nezahat Salon, Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, muhtarlar, daire müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ve Edremitliler katıldı. Geçit töreninde araçları ile kolluk kuvvetleri ve belediye ekiplerinin yanı sıra ilçedeki kurumların araçları da yerini alarak geçiş yaptı. Geçit töreninin tamamlanmasıyla, Edremit Belediyesi’nin Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlediği 9 Eylül Kurtuluş Günü söyleşisi ve 9 Eylül eski Edremit fotoğrafları sergisi ile program sona erdi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Edremit Belediyesi Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI