CHP’li Tekin: Devlet emlakçıya döndü! ‘Satılık arsa, tarla, konut, ticaret, sanayi, turizm tesisi…’

CHP’li Tekin: Devlet emlakçıya döndü! ‘Satılık arsa, tarla, konut, ticaret, sanayi, turizm tesisi…’
 Tarih: 19-10-2023 16:36:27
CHP’li Tekin: Devlet emlakçıya döndü! ‘Satılık arsa, tarla, konut, ticaret, sanayi, turizm tesisi…’

Devlet emlakçıya döndü! Satılık arsa, tarla, konut, ticaret, sanayi, turizm tesisi…

AKP bu kez de TOKİ’yi emlakçıya çevirdi. Kaynak bulmak için ne varsa satışa çıktı.

CHP’li Gürsel Tekin, TOKİ'nin 1-2 Kasım'da açık artırma ile satmayı planladığı Türkiye genelindeki 462 adet arsanın satışına tepki göstererek, "derin bir endişe taşıyoruz. Türkiye’yi sata sata bitiremediler! Durun artık diyerek isyan etti.”

Tekin, “Türkiye'de toprak, tarih boyunca milletimizin ortak malı ve gelecek nesillere bırakılması gereken bir miras olmuştur. Ancak son zamanlarda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından düzenlenen açık artırmalar, ülkenin topraklarına olan bu mirası gasp etme noktasına gelmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),  yeniden 42 ilde bulunan toplam 462 arsayı açık artırmayla satışa çıkarıyor. 1-2 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan açık artırmada konut, ticaret, sanayi, turizm tesisi, özel sağlık tesisi ve plansız nitelikteki arsalara, peşin ödeme veya yüzde 35 peşinat ve 48 ay vadeli ödeme seçenekleriyle satışa hazırlanıyor. Ülkemiz şu anda çok ciddi bir deprem riski olmasına ve yeteri kadar deprem toplanma alanı olmamasına rağmen halen arsaların satılması ülkeye karşı büyük bir sorumsuzluktur” sözleriyle tepki gösterdi.

TOKİ tarafından açık artırmayla satılacak 462 arsa, ülkenin topraklarının bir kez daha birileri tarafından talan edildiğinin göstergesidir diyen CHP’li Tekin, “Son 5 yılda yaklaşık 35 milyar lira değerinde arsa satışı yapıldığını söyleyen Tekin. Adeta satılık bir Türkiye haline döndük. TOKİ, sadece son 1 yılda üç bin 946 kamu arazisi satışa çıkardı. Devlet mülkiyetindeki yeşil alanlar, tarım arazileri ve hatta arkeolojik alanlar ile turizm bölgelerinde çok sayı arazi satıldı. Son yapılan ki ayrı duyuru ile satışa çıkarılan toplam 462 arsanın içinde İstanbul, İzmir, Ankara illerindeki değerli arazilerin yanında, Aydın, Muğla ve Antalya'nın turistik ilçelerindeki çok değerli araziler de bulunuyor. Planlanmış hiçbir şey yok. Adeta batan geminin malları gibi sürekli menkul ve gayrimenkul satışlarıyla bu ekonomik krizi durdurmaya çalışıyorlar.” değerlendirmesini yaptı.

Tekin, “Bu tür adımlar, ülkenin geleceği için ciddi sonuçlar doğurabilir. Şimdi, açıkça ifade etmek istiyoruz: Bu iş artık kontrolden çıktı! Plansız arsa satışları ve plansız kentleşme, ülkemizin geleceğini tehlikeye atıyor. Plansızlık, plansızlıkla karşılanmamalıdır. Plansızlık, halkımızın geleceğini çalmaktır. Plansızlık, çevreye zarar vermek anlamına gelir.” Diye konuştu.

Bu uygulamaların acilen gözden geçirilmesi ve plansız arsa satışlarına son verilmesi gerektiğini ifade eden Tekin, “Ülkenin toprakları, birilerinin çıkarlarına kurban edilmemelidir. Bu duruma dur demenin zamanı geldi! Plansız arsa satışlarına ve plansız kentleşmeye karşı çıkıyoruz. Ülkemizin toprakları, tükenmez bir kaynak değildir. Bu topraklar, gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakma sorumluluğumuzu taşıyor. Plansız arsa satışlarına son vererek, bu mirası koruyabilir ve daha sürdürülebilir bir gelecek inşa edebiliriz.” Diye konuştu

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI