İSTANBUL’UN İLK KADIN DENETİM AMİRLERİ GÖREV BAŞINDA

İSTANBUL’UN İLK KADIN DENETİM AMİRLERİ GÖREV BAŞINDA
 Tarih: 13-07-2023 12:02:11
İSTANBUL’UN İLK KADIN DENETİM AMİRLERİ GÖREV BAŞINDA

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İETT, kadın istihdamı için yeni bir adım daha attı. Peronların düzen ve kontrolünden sorumlu olarak “Kadın Saha Denetim Amirleri” göreve başladı.  İETT’de seferler artık ilk kez kadınların amirliğinde ilerleyecek.

Her gün yaklaşık 3,5 milyon, yılda ise 1 milyar 250 milyon yolculuk gerçekleştiren İBB'nin 152 yıllık köklü kuruluşu İETT’de seferler artık kadınların amirliğinde ilerleyecek.

Tamamı üniversite mezunlarından oluşan 6 kadın saha denetim amiri; peronlarda otobüslerin düzenlerinin sağlanması ve sefere çıkmaları, gerek araçların gerekse şoförlerin kontrollerinin yapılması, peronlarda yolculardan gelecek soru ve taleplerin karşılanması gibi görevlerden sorumlu olacak.

 

TÜM EĞİTİMLERİ BAŞARIYLA TAMAMLADILAR

Şimdilik Bakırköy, Eminönü, Şişli ve Arnavutköy’de göreve başlayan 6 kadın saha denetim amiri; İETT’nin Filo Takip Merkezi, Haber Komuta Merkezi, sahadaki garaj ve peronları ile otobüslerde gerçekleştirilen kurum içi eğitimleri başarıyla tamamladıktan sonra göreve başladı.

İETT; kadın otobüs şoförü, kadın vatman, kadın güvenlik görevlisi, kadın garaj amiri ve kadın saha denetim amiri gibi alanlarda personel sayısını artırmayı ve İstanbul’da kadın istihdamı oranını daha da yukarı çekmek için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmanın kısa süre içerisinde birçok ilçede yaygınlaşması hedefleniyor. 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI