DURSUN BULUT
  07-08-2023 17:34:00

TALAN HER YERDE!

Gün geçmiyor ki, rant haberleri kamuoyunda yankılanmasın. Akbelen'de, Kaz Dağlarında, İstanbul'da ve her yerde. İstanbul rant kurbanı bir kentimizdir. Yıllardır tüm üniversiteler, bilim insanları, ilgili meslek odaları uyarıyor, İstanbul'un Kuzey'ini imara açmayın. Çünkü nefesimize nefes olacak bir tek Kuzey Ormanları kaldı. Duyan yok! Dinleyen yok!
Sn. Cumhurbaşkanı ilk belediye başkanı olduğunda boğaz köprülerine, Kuzey ormanları içine yapılan Koç Üniversitesi yapılaşmasına karşı çıkan biriydi. Ancak kısa bir süre sonra tüm bu eleştirileri unutarak 3.Havaalanı'nı, Boğaz Köprüsü'nü, Kuzey Marmara Otoyolu'nu İstanbul'un Kuzey'ine konumlandırdı.
Dolayısıyla 'Kuzey Ormanları'ndaki tahribatın önüde hızla açıldı. Yapılaşma kurşun hızıyla Kuzeye kaydı. Çok yakın tarihte Kuzey Ormanları içinde milyonlarca insanın yaşadığına şahit olacağız.
İktidar bunu yaparsa belediyeler dururmu? Eyüpsultan belediyesi Kuzey'deki yapılaşma da pay kapmak için önce eski belediye binasını bakanlığa verdi ve orman bölgesinde tarım alanı tarlaları aldı ve imar geçirdi şimdi Rami Kışlasını bakanlığa devrederek trampa yoluyla aynı bölgelerde arsa kapma peşinde. Bu trampalar yapıldıktan sonra, kimsenin kuşkusu olmasın, alınan arsalar, araziler yandaşlara gidecek olan biz İstanbul'lulara olacak. Orman kıyımına devam, susuz kalma pahasına yandaş korumacılığına devam.
İşte bu nedenle Eyüpsultan CHP ilçe başkanı Sn. Doğan Sarıtaş, yöneticiler, meclis grubu, partimizin Eyüpsultan'lı üyeleri bir protesto etkinliği düzenledi ve yapılacakları kamuoyuna tüm çıplaklığıyla duyurdu. Bu mücadele hem Eyüpsultan hem de İBB meclislerimizde takip edilerek canlı tutulmalı. İlçe başkanlığımızın bu duyarlılığının yanında olduk. Duyarlılık gösterenleri de tek tek kutluyorum.
  Bu yazı 1358 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI