DURSUN BULUT
  07-08-2023 17:37:00

CHP İLÇE KONGRELERİ BAŞLADI!

Mahalle kongrelerinin bitmesiyle birlikte ilçe kongreleri dünden itibaren başladı. Sosyal Medyada Kaynaşlı/Bolu kongresinin resimlerine baktım ve bazı diğer ilçeleri, izledim.Kongrelerimiz coşkusuz ve yetersiz katılımla geçiyor. Kongrelerdeki genel hava bir an önce bitse de gitsek. Kuşkusuz Temmuz, Ağustos aylarında kongre yapmak oldukça zordur. Ancak esas neden morel yok morel. Seçimlerin üzerinden 2 aydan fazla süre geçti. Kamuoyunun birinci gündem maddesi CHP'deki koltuğu muhafaza etme veya elde etme anlayışıdır.
Bugün İstanbul Zeytinburnu ve GOP dahil 6 ilçede kongre vardı. Olumsuzluklar hep aynı. Partimizin geleceğini tartışamıyoruz. Tüm üye delegeler bir sıkışmışlık içinde. Özeleştiri yok, partinin yenilgisi tartışılamyor, geleceğe ilişkin yol haritası konuşulmuyor. 39 ilçe içinde 1989 hariç hiç belediye başkanı çıkarmamış bazı ilçelerde 20 yılı aşkın ilçe başkanlığı yapan, yapmaya devam eden başkan var. Bir partinin genel başkanı bu tıkanmışlığı görmezlikten gelemez. Görmezlikten gelirse başarıda bekleyemez.
Elbette ki, bu olumsuzluklar ilçelerdeki iyi niyetli kadrolara, emek veren vefakar üyelere yıkılmaz. Ama bunun baş sorumlusu Genel Başkanımız, yanındaki kadrolar ve kendisine muhalif olduğunu ancak her koltuğu birlikte paylaşanlardır. Beni tanıyan arkadaşlar, "sende PM üyeliği yaptın, senin de sorumluluğun var" diyebilirler. Birçok karara muhalefet şerhi koymama rağmen kesinlikle benimde, hepimizin de belli ölçülerde payı var. Bunu teslim ederken, hayatım boyunca sağın yanında hiç olmadım, hep solu, demokrasiyi savundum. Buna rağmen özeleştiri veriyorum. Ancak sorumlu kademelerden görev alanlar özeleştiriden fersah, fersah kaçıyorlar.
Kongrelere devam edersek, yenileşmeye katkı sunacak tüm adayları kutluyorum.Ki, bu kadar çok olumsuzlukların yaşandığı bir ortamda aday olma cesareti gösterdikleri için de kutluyorum. GOP ilçemizde gencecik iki yoldaşımız yarışıyor, her ikisine de başarılar diliyorum. Seçilecek veya seçilemeyecek tüm partililerime naçizane ifade etmek isterim ki, yetki ve sorumluluk sizdedir. Gelin hep birlikte partimizi bu duruma düşüren anlayışlara artık yeter diyelim. Gelin sözü, özü, yaptıkları, yapacakları bir olacak kadro ve üyelerle bir adım öne çıkalım.
Parti içi demokrasiyi savunan, katılımcı, çoğulcu, ön seçim diyen, statükoya karşı duran, daimi milletvekilliğini veya belediye başkanlığını reddeden, erkleri kendileri için değil, partinin genel ve yerelde iktidar olmasını öncelikle savunan, siyaseti kişisel zenginlik aracı olarak görmeyen kadrolar - üyeler; yanlış yapanları kurtarmaktan veya bir yerlere gelme hevesindekilere destek çıkmaktan süratle vazgeçerek bir adım öne çıkmalıyız. Aksi taktirde başarısızlığı ispatlanmış anlayışları denemeye devam edersek, yaşanan hayal kırıklıklarını yeniden, yeniden yaşamaya devam ederiz.
Sevgili Delegeler:
  Bu yazı 1765 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI