DURSUN BULUT
  03-04-2024 23:50:00

GEZİ NÖBETİNİN 703'ÜÇÜNCÜ GÜNÜ!

GEZİ NÖBETİNİN 703'ÜÇÜNCÜ GÜNÜ!
Bugün sabah stresli bir gündü. Adet edindiğim için stresli günleri genellikle etkinlikle, toplumsal aktiviteyle geçiririm.
Dolayısıyla tam 703 gündür tutsak tutulan ve Gezi Kahramanları için nöbetimize gittim. Bugünkü Gezi Nöbeti İnşaat Mühendisleri Odamızındı. Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Can Atalay, Mine Özerden'nin keyfi olarak içeride tutulmasını 703 kez tuttuğumuz nöbetle kınadık.
Akşamda Odamızda 9 ve 10 Martta yaptığımız kongremizi değerlendirdik. Hepimizin ortaklaşdığı konu, "Demokrasiz Türkiye" oldu. Dolayısıyla demokrasiz bir Türkiye yaratan iktidarın gönderilmesi için, yerel seçimlerin önemi konuşuldu. Oda olarak her konuda daha aktif adımlar atılması değerlendirildi.
Bu ülkede var olan yaklaşık 200.000 dernek, vakıf, sendika, oda arasında sadece %2'si yani 4000 dernek, vakıf, sendika, odanın hak arama mücadelesi verdiği vurgulandı. Bunun çok cılız bir sonuç olduğu konuşuldu. Demokrasinin ancak örgütlü halkla geliştirileceği vurgulandı. Bu dileklerle toplantımız sona erdi.
  Bu yazı 274 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI