DURSUN BULUT
  08-06-2023 14:03:00

MYK'YI DEĞİŞTİRMEK KOLTUK HESABI ÜZERİNE KURULMUŞSA SONUÇ HÜSRANDIR!

MYK'YI DEĞİŞTİRMEK KOLTUK HESABI ÜZERİNE KURULMUŞSA SONUÇ HÜSRANDIR!
Partimiz zor durumdadır. Çünkü; yıllardır iktidar özlemi çekiyoruz. Yenilgi hepimizi sarstı. Özellikle kişisel hiçbir beklentiye girmeden içtenlikle CHP'nin kazanmasını isteyen herkesin, nasıl üzüldüklerine hepimiz şahit olduk.
Ancak üzülmeyen bir kesimde vardı. Onlarda gelecek hesabı içinde olanlar. Partinin emekçileri olarak yenilgiden sonra yazmaya, iletmeye çalıştık. "Gelin kişisel hesap içine girmeyin. Öncelikle yenilgiye, yenilgi diyelim. Günah keçisi arama yerine eksikliklerimizi konuşacağımız platformları, kurulları çalıştıralım. Sorunlarımızı, hatalarımızı hep birlikte konuşmaya başlayalım" dedik ancak nafile....
Genel başkanımız hepimizi bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Hiçbir şey konuşmadan kendisinin atadığı MYK üyelerinin çoğunluğunu değiştirdi, onları suçlu ilan etmesede kamuoyu suçlu diye algıladı. Zaten seçim gecesi "burdayız, mücadeleye devam" demişti. Dolayısıyla yeni MYK'da bunun ilk işareti oldu.
Kimse kusura bakmasın, 13 yıldır her yenilginin gizlenilmesinden, hiçbir şey yaşanmamış gibi "yola devam" denilmesinden herkes rahatsız. Güven sorunu yaşıyoruz. 13 yıl sonra, ön seçim demeniz ve bunu tüzüğe yazacağız demeniz olumlu ancak eksik. Öncelikli bu tür köklü değişim Türkiye'ye açıklanırken genel başkan düzeyinde açıklanmalıdır. Bir bütünlük taşımalıdır. Demokrasiyi eksiksiz içermelidir. İsterseniz bugüne kadar ihmal ettiklerinizi sıralayayım:
● Üyelik yapımız bozuk. Çoğu, birilerini seçmek için üye yapılmıştır. Bu tür üyeleri, sadece kongre süreçlerinde delege olarak görüyoruz. Aidat ödemezler, eğitim almazlar, parti çalışmalarına ezici çoğunluğu katılmaz.
Mahalle sorumlularını üye seçmez, atanır. Delegeler blok listelerle atanır. Kurultay dahil kongrelerin tamamında anahtar veya blok listelerle sonuç belirlenir ve bir oy fazla alan, yönetimlerin tamamını kazanır. Seffaflık, çoğulculuk, katılımcılık, nispi temsil sistemiyle seçim yapılması hak getire.
İlçe, il başkanları; yardımcılarını tek başına, MYK üyelerini de genel başkan tek başına belirler. İlgili kurullar seçmez.
Belediye için parlemento için adayları belirleyen genel başkan ve sonradan hep "günah keçisi" ilan edilen birkaç kişidir.
Durum bu kadar kötüyken geçmişte yapılan eksiklikleri bir çırpıda yok sayıp, yeni devrimci söylemlere dönmek sorunu gizlemektir. Sorunun köklü bir biçimde çözmünden uzaklaşmaktır.
Yapılması gereken açık ve nettir:
A- Yenilginin müzakeresini mutlaka kurul ve platformlarda yapmalıyız.
B- Acil Tüzük Kurultayı kararını mutlaka almalıyız. Çünkü; tüzük yamayla düzeltilmez. Koklü değişime ihtiyacımız var. Tüzüğümüzü anti demokratik maddelerden tümüyle arındırılmalıyız.
C- Bu iki çalışmadan hemen sonra yani Ağustos ayından itibaren kongre süreçlerini başlatılmalıyız.
D- Uzun vadede 15 yıldır değişmeyen parti proğramını yenilemek için çalışmaları başlatılmalıyız.
Amaç bir oldu bittiden uzak, partiyi düşünmekse, koltukları korumak değilse önerilere kulak veriniz. Demokratik işleyişin önünü açınız. Unutmayalım:
  Bu yazı 1395 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI